“Aficionados” és una comèdia social, en la qual 6 personatges a través d’una afició comuna, el teatre, tracten de donar el sentit a les seves vides que han anat perdent. El film ha sorgit d’un treball col·lectiu de l’equip artístic, en el qual els mateixos actors van crear i modelar els seus personatges i les seves trames existencials. Visualment és molt viva, preses molt breus, càmera en mà, veus en off, i que en certa manera recorda a l’estil del cinéma vérité.

La pel·lícula ‘Aficionados’ no ha comptat amb cap subvenció ni ajut públic. Es va estrenar al febrer de 2011 i ha estat en cartellera, gràcies al suport del públic, durant nombroses setmanes a Valladolid, Palencia, Segovia, Burgos, Lleó, Madrid i Barcelona.

Allà on s’ha projectat ha captivat el públic i els espectadors la van escollir com la millor pel·lícula de la XXXIII Setmana Internacional de Cinema d’Autor de Lugo. Al Festival de Cinema Extrem Sant Sebastià de Veracruz (Mèxic) va obtenir el premi especial per humanisme, però a més, per la seva frescor i joc fílmic entre el real i l’imaginari, entre el documental i la ficció li han valgut un Remi de plata al Houston International Film Festival (EUA).

Presentarà el film el seu director Arturo Dueñas. Al final hi haurà sessió de cinefòrum que tractarà sobre la afició al teatre i contarà amb Joan Hernández (músic, actor i professor de teatre), Andreu Campillo (gestor cultural), Joana Teruel (membre del grup de teatre “a tota teta”) i Arturo Dueñas (cineasta i actor). Presentarà i moderarà l’acte Jesús Galindo (cineclub de la Seu d’Urgell/Retaule de Sant Ermengol)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada