El CineClub de la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous el film ‘Western’

Dijous 8 de novembre, a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub la Seu d’Urgell projectarà Western de la directora alemanya Valeska Grisebach. El film reflexiona sobre les grans diferències socioeconòmiques i culturals entre els països de la Unió Europea. I també sobre la manifestació del poder de l’home a través de la masculinitat i els dogmes de l’heterosexualitat.

 Western explica la història d’un grup d’obrers alemanys que comença a treballar en un lloc remot entre la frontera de Bulgària i Grècia per construir una central hidroelèctrica, però no hi ha subministrament d’aigua suficient i això fa que la missió s’aturi. De sobte, els homes tenen poca cosa a fer en aquest indret. Aquí és on comença una ferotge exploració sobre la crua naturalesa humana i una de les masculinitats actuals. La càmera es dedica a observar el comportament dels homes del grup, una tripulació masculina fora de casa en la qual la directora posa especial atenció en com es relacionen els homes entre ells i amb les dones d’un indret desconegut. Aquesta observació discreta, pacient i detallada fa d’aquesta pel·lícula una oportunitat per reflexionar sobre la manifestació del poder de l’home a través de la masculinitat i els dogmes de l’heterosexualitat hegemònica en diferents localitzacions d’Europa.

Adepta als rodatges col·laboratius i oberts a la improvisació, la cineasta alemanya Valeska Grisebach s’apropia dels codis del western en el seu nou llargmetratge, un film que reflexiona sobre les grans diferències socioeconòmiques i culturals entre els països de la Unió Europea mitjançant un relat de tensió latent, sense artificis i que, com el seu títol indica, beu dels codis més elementals dels films de cowboys.

Valeska Grisebach no té una trajectòria gaire extensa, ja que en la seva filmografia només hi trobem tres títols. La història d’amor Longing (2006) i el drama Be My Star (2001), però gràcies a aquest nou film i el seu reconeixement a festivals com el de Cannes o Sevilla, ja és considerada com un de les grans directores de l’escena actual.