A finals dels anys 50 un grup d’exalumnes de La Salle ja havia fet alguna sessió de cinefòrum i l’any 1967 naixia a la Seu el Cine Fòrum JAC (Joventut d’Acció Catòlica), després d’adquirir una màquina de 16 mm amb el Sr. Rector de La Massana. Però les dificultats pel manteniment de la màquina i la poca oferta de bones pel·lícules en aquest format, van fer que l’any 1969 s’inscrigués com Cine Club de la Seu d’Urgell a la Federació Nacional de Cine Clubs el que propiciava tenir més material i opció a pel·lícules amb llicència especial d’importació.

Des de fa 50 anys, el Cine Club ha contribuït al fet que la ciutat de la Seu d’Urgell gaudeixi d’una programació de cinema d’autor. El Cine Club va molt més enllà d’oferir un cinema de qualitat, i de formar futurs espectadors, el Cine Club acompleix també una funció cívica, social, des del moment que propicia el debat i la discussió. El cinema és font d’entreteniment, d’esbarjo, de reflexió… però també d’inspiració. El Col·lectiu l’Aparador fa un homenatge als 50 anys de Cine Club amb una exposició a la sala de La Cuina del 4 de juliol al 30 d’agost, on cada artista ha escollit una de les seves pel·lícules favorites i ha fet una obra inspirada en ella. L’Aparador és un col·lectiu d’artistes de l’Alt Urgell, d’Andorra i de les comarques veïnes de la Cerdanya i el Pallars.

Seguint amb les celebracions del 50 aniversari, dissabte 6 de juliol, se celebrarà una reunió de la junta directiva de la Federació Catalana de Cine Clubs a la Seu d’Urgell.

El dia 11 a les 21,30 h, coincidint amb els 50 anys de la inscripció del Cine Club al Registre oficial Cine Clubs de la Direcció General de Cultura Popular i Espectacles, hi haurà una sessió de cinema a la fresca, al pati de la biblioteca Sant Agustí amb la projecció d’una pel·lícula que també compleix 50 anys “Grupo salvaje” (The wild brunch) de Sam Peckinpah. Un dels millors westerns de tots els temps. Entrada gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada