El Cineclub de la Seu inicia la programació del segon trimestre

El Cineclub de la Seu comença la programació del segon trimestre el dijous 11 d’abril a les 22:00 h a la sala 2 de cinemes Guiu amb la projecció de la pel·lícula El molino y la cruz, del director polonès Lech Majewski, que va ser presentada el passat 28 d’octubre al museu del Prado abans de la seva estrena comercial el 14 de desembre.

“La processó al Calvari” (1564), obra mestra de Pieter Bruegel, presenta Jesús i la seva crucifixió, perduts en un paisatge panoràmic ple de centenars de camperols i gent a cavall amb capa vermella. Majewski situa la crucifixió de Crist a la Flandes, per fer una estranya barreja històrica en la que els romans passen a ser espanyols (durant l’ocupació d’aquests, executant els seus cavallers les ordres repressives de la poderosa Inquisició) i de la que el pintor és testimoni.

Majewski tradueix la processó al Calvari, al cinema, i convida l’espectador a viure dins de l’univers estètic de la pintura tot prenent diverses vides que es desenvolupen en el marc de la pel·lícula. El mateix Bruegel també apareix com un personatge i la captura de fragments de les seves històries desesperades els plasma en aquesta tela. Un quadre animat, això és el que és, literalment, El molino y la cruz.

Completaran el cartell el 25 d’abril la comèdia romàntica Ruby Sparks (2012) de Jonathan Dayton i el 02 de maig la comèdia negra antibèl•lica xinesa Cow (dow niu) de Guan Hu (2009). El 16 de maig es projectarà Tabú (2012) de Miguel Gomes, la programació finalitzarà el 30 de maig amb Aficionados (2010) d’Artur Dueñas

El Cineclub de la Seu d’Urgell aposta pel cinefòrum i vol oferir quelcom més que un producte d’oci i de consum, fomentant el debat, la reflexió i l’anàlisi des de diferents perspectives, apropant el cinema d’autor en versió original a l’espectador.

En la primera sessió parlarem de la pintura flamenca del segle XVI i de Pieter Brueghel, un dels grans mestres, amb Carme Xam-Mar llicenciada en Filosofia i Lletres i llicenciada en Geografia i Història. Catedràtica, i membre del Departament de Ciències Socials de l’IES Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES