Continuen les accions del departament de Medi Ambient del Comú de la Massana encarades a promoure conductes sostenibles. Si el mes passat va estar dedicat a l’ús racional de l’aigua, ara s’obre una nova campanya centrada en el malbaratament alimentari que s’allargarà fins el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquesta acció està encaminada a evitar el malbaratament alimentari; és a dir, a no llençar els aliments que són aptes per al consum humà. Quan llencem menjar també estem llençant els recursos que s’han destinat a la seva producció i estem contribuint de forma indirecta a l’increment d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

El Comú de la Massana vol conscienciar la ciutadania per “intentar contribuir a reduir el malbaratament alimentari domèstic, en un context en què es més necessari que mai una racionalització dels aliments”, afirma la consellera de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo.

Per això a la pàgina web del Comú s’hi pot trobar una guia amb consells sobre què és i com podem prevenir el malbaratament alimentari, com ara comprar racionalment i planificant els menús. “Perquè el menjar és un recurs, no un residu”, puntualitza Pozo, que afegeix que “un dels objectius del Mil·leni de les Nacions Unides és aconseguir un equilibri més just i des d’Andorra hi podem treballar amb mecanismes que contribueixin al reaprofitament”.

A més, el Comú també proposa un concurs fotogràfic sota el lema “Sóc lleig però sóc bo”. Es tracta de transmetre la idea que moltes vegades les fruites i verdures no tenen un aspecte atractiu, però no per això deixen de perdre propietats nutritives. Per participar en la idea només cal enviar les fotos de vegetals, curiosos però saludables, a mediambient@comumassana.ad. Les millors fotos es publicaran al facebook.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada