Continua endavant el cicle “Pensa en Ciència”, organitzat conjuntament pel Comú de la Massana i el Col·legi Internacional dels Pirineus, amb l’objectiu de posar la cultura científica a l’abast de tothom. Totes les sessions organitzades fins ara han tingut una excel·lent resposta, amb més d’un centenar de persones per taller. “La ciència té a veure amb la nostra vida quotidiana i això és el que volem transmetre d’una forma senzilla, amena i didàctica”, afirma la consellera de cultura, Jael Pozo.

La primera sessió del 2013 es titula “Química, la gran desconeguda” i anirà a càrrec de Carlos Moreno i Esther Márquez. “La química es relaciona sempre amb aspectes negatius, sembla que quanta menys química tingui una substància, millor serà. Però la química forma part de la nostra vida quotidiana i ens ajuda a què sigui molt més agradable i segura”, afirma Moreno, que afirma que el taller de divendres serà molt divertit, ja que, per exemple, hi haurà experiments amb llum ultraviolada per explicar els procediments de la policia científica la policia científica. També es farà un mirall in situ mitjançant una reacció de precipitació de la plata, canvis màgics de colors, líquids que descobreixen els bitllets falsos i els cremen, respectant els de veritat…

El moment més tens de la tarda serà quan s’introduirà un assecador connectat a la corrent elèctrica dins un recipient amb aigua i un voluntari introduirà la mà per mostrar els efectes de la corrent alterna a través del cos humà. “Espectacular és la paraula que defineix el que veurem i aprendrem”, assegura Moreno.

La sessió serà aquest divendres, a les 18.30 h, a la sala de la Closeta i està oberta a tothom.

DATA: divendres, 25 de gener

HORA: 18.30 h

LLOC: Sala de la Closeta.

(Foto: Comú de la Massana)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada