ONCA-BàsicLa Fundació ONCA, oferirà el darrer concert del cicle ONCA Bàsic 2015 amb el duo B&C el diumenge 20 de setembre, a les 18 h, a l’era gran de casa Rossell (Ordino). Aquest espai se suma als escenaris previstos en el tercer cicle ONCA Bàsic, que té l’objectiu de fer arribar la música de l’ONCA a totes les parròquies del país i fer-la més propera als ciutadans. Es tracta d’un duo format pels membres de l’ONCA Josep Bracreo (viola) i Daniel Claret (violoncel), que s’ha organitzat amb motiu de les Jornades europees del patrimoni 2015.

Sota el títol Complicitats per a viola i violoncel, la formació B&C es presenta per primer cop amb un programa de música de cambra relativament singular. La complicitat existent entre Beethoven i un amic seu va germinar en el Duo amb dues ulleres obligades, la mateixa complicitat que ha format el duo B&C. Els estils contrastats com l’exotisme de Milhaud, el folklore modern de Lutoslawski i la música Hollywood style de Castelnuovo-Tedesco, amb obres escrites en tan sols nou anys (1950-1959), completen el programa.

Segons informa el Patrimoni Cultural d’Andorra, les jornades tenen l’interès de difondre el patrimoni que habitualment està tancat al públic i per a l’edició 2015 s’ha escollit el tema de les cases pairals andorranes donant l’oportunitat al públic de visitar algun d’aquests edificis patrimonials més rellevants de l’arquitectura vernacular que encara es conserven amb un alt grau d’autenticitat. El concert ONCA Bàsic, es realitzarà en una era de grans dimensions que ha estat rehabilitada recentment. Forma part dels nombrosos annexes de la casa Rossell, una de les més importants d’Andorra. Les grans dimensions de l’era i el sosteniment de la coberta amb encavallades fa que es generi un espai diàfan que permet activitats d’aquest tipus, fent gaudir d’una altra manera, aquest patrimoni vernacular.

L’actuació que compta amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra i és d’entrada lliure.

Aforament limitat

Informació i reserva prèvia obligatòria al telèfon (+376) 839 760 o (+376) 836 908

Josep Bracero, viola

Daniel Claret, violoncel

Complicitats per a viola i violoncel 

Ludwig van Beethoven (1770-1827) –  Duo amb dues ulleres obligades 

 • Allegro
 • Menuet

Darius Milhaud (1892-1974) – Sonatina per a viola i violoncel, op. 378 

 • Vif
 • Modéré
 • Gai

Witold Lutoslawski (1913-1994) – Bucòlics per a viola i violoncel 

 • Allegro vivace
 • Allegretto sostenuto
 • Allegro molto
 • Andantino
 • Allegro marciale

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) – Sonata en do menor, op. 144

 • Tempo di Sarabanda

Foto: Làia Martí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada