onca-quartet-mozart

La Fundació ONCA continua la segona edició del cicle ONCA Bàsic amb l’actuació del Quartet per l’art, que tindrà lloc el dissabte 24 de maig, a les 20 h, al Museu Casa d’Areny-Plandolit d’Ordino amb entrada gratuïta.

 El Quartet per l’art, format per David Olmedo i Josep Martínez (violins), Josep Bracero (viola) i Gaetane Duynslaeger (violoncel), membres de l’ONCA, interpretaran el Quartet en do menor, «Per l’art» d’Eduard Toldrà i el Quartet en do menor, op.18, núm. 4 de L. V. Beethoven. El programa dissenyat per a l’ocasió, El modernisme de Toldrà, s’endinsa en l’estètica emmarcada en l’ambient artístic del Noucentisme i el Modernisme català, on Toldrà reinterpretava i estudiava les obres dels grans compositors clàssics europeus per crear les seves obres d’avantguarda. Un exemple d’aquest procés creatiu és la relació musical existent entre els dos quartets en do menor que s’estrenaran al concert, en el qual s’observa que la influència no és només estètica sinó també estructural.

 La formació de quartet de corda forma part de la genètica del violinista català Eduard Toldrà. Amb només 18 anys va fundar el Quartet Renaixement, amb el qual va obtenir gran reconeixement com a intèrpret, primer a Espanya i després a les principals capitals europees. Això no obstant, la seva carrera com a violinista es veié escapçada per l’inici de la Primera Guerra Mundial.

 L’actuació s’emmarca en el Dia internacional dels museus i compta amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada