El cicle “Desenterrant el passat” es desplaça a Peramola per explicar in situ l’evolució del seu castell

castell peramola

Després de l’èxit d’afluència en la darrera xerrada del cicle “Desenterrant el passat”, realitzada Xavier Planas Batlle sobre el tema de la presència de la llengua basca al Pirineu preromà, el cicle comença la seva itinerància comarcal amb la conferència “El castell de Peramola. De fortalesa feudal a residència senyorial”, que pronunciaran els historiadors Carles Gascón Chopo i Raquel Codina Miquela el proper diumenge dia 12 d’octubre, a partir de les 11 hores, al mateix castell de Peramola, al capdamunt del poble.

La xerrada se centrarà en els treballs arqueològics que van acompanyar la intervenció arquitectònica duta a terme durant l’any 2011 per consolidar aquest edifici històric de Peramola, que està catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional. Entre altres qüestions, la xerrada donarà a conèixer algunes evidències arqueològiques, recuperades en el decurs de la intervenció, de l’incendi de la vila de Peramola per part de les tropes borbòniques l’any 1714. Així mateix, la xerrada serà acompanyada d’una visita guiada per part dels dos ponents a les dependències d’allò que fou el castell de Peramola.

“Desenterrant el passat” és un cicle de xerrades sobre el patrimoni arqueològic i paleontològic de la comarca de l’Alt Urgell organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut Comarcal d’Estudis de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peramola.

 Fotografia: Façana de l’antic castell de Peramola. Consell Comarcal de l’Alt Urgell.