El Cicle de cinema de muntanya i viatges recorre 55.000 quilòmetres en bicicleta al llarg de tot el món

Alba Xandri i Ricard Calmet, parella berguedana, van decidir emprendre el 2014 una gran aventura amb les seves bicicletes, que els va portar a fer durant tres anys la volta al món, pedalant 55.000 quilòmetres per 41 països diferents. Va ser “una experiència de vida”, tal com ha definit Xandri, que han volgut transmetre al nombrós públic assistent aquest dijous a la nit a l’Auditori Nacional d’Andorra, en el marc del Cicle de cinema de muntanya i de viatges. Els dos aventurers van fer d’aquest viatge un projecte que van anomenar ‘Bike2reality’ i que té versió llibre, ‘La màgia dels pedals’, publicat ara farà un any.

Així, aquest dijous s’ha pogut veure el documental, ‘La febre dels Andes’, sobre la primera part del seu viatge. Prèviament, els dos protagonistes han mostrat fotografies per explicar millor com se’n van sortir al llarg d’aquests tres anys fent quilòmetres amb les seves bicis. Duien la casa a sobre amb alforges. Només van agafar algun avió per creuar de continent.

Xandri i Calmet han volgut explicar la seva experiència perquè serveixi de “motivació” per a futurs aventurers. “Volem que vegin que el món no és perillós”, ha defensat Xandri, i que projectes com aquest no són tant una bogeria com pot aparentar inicialment.

L’acte d’aquest dijous s’emmarca en el Cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen conjuntament els comuns d’Ordino i de la Massana. La propera projecció tindrà lloc l dimecres, 20 de febrer, al Teatre de les Fontetes de la Massana. Andreu Ariño, físic i escriptor, explicarà el seu viatge pel món en solitari.