El cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges aproximarà el públic a l’Himàlaia, Perú, Noruega i la Val d’Aran

La dissetena edició del cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges, que des de fa cinc anys organitzen conjuntament Ordino i la Massana, aproximarà enguany el públic a l’Himàlaia, Perú, Noruega i la Val d’Aran. La intenció dels organitzadors ha estat donar a conèixer experiències de persones properes al país, com és el cas de Cathy O’Dowd i el seu intent d’escalar el Nanga Parbat, o l’andorrà resident a Madrid Juan Ignacio Pieras, que va ser monitor dels joves que van fer la Ruta Quetzal pel Perú. La novetat d’enguany és que les tres propostes que tindran lloc a Ordino se celebraran a l’Auditori Nacional, i que s’oferiran tres sessions dedicades a la muntanya i l’alpinisme, i dues als viatges, incloent una proposta sobre l’esquí de muntanya, que últimament està captant molts adeptes al país.

El cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges d’Ordino i la Massana se celebrarà entre els mesos de febrer i març i començarà el 6 de febrer a l’Auditori Nacional amb la projecció d’un documental de Nil Torremocha sobre esquí, surf de neu i alpinisme extrem a la Val d’Aran. El 20 de febrer el cicle es trasllada a la Biblioteca comunal de la Massana amb un recull fotogràfic de l’experiència de l’andorrà Juan Ignacio Pieras com a monitor a la Ruta Quetzal del Perú, una expedició que emula la ruta que va fer al segle XVIII el religiós Baltasar Jaime Martínez Campañón.

El 6 de març, a Ordino, Cathy O’Dowd explicarà com va anar l’expedició del Nanga Parbat (Himàlaia) per l’aresta Mazeno Ridge. El 13 de març tornarà a ser el torn dels viatges a la Massana, amb una ruta d’esquí de muntanya pels Alps de Lyngen, a Noruega, a càrrec d’un grup d’amics del Centre Excursionista de Badalona i el Centre Excursionista Montserrat de Manresa. Finalment, el cicle es tancarà el 20 de març a Ordino, amb l’aventura d’Àlex Txikon per assolir el cim del Gasherbrum (Himàlaia) per una nova via, que malauradament va tenir un final tràgic.

Totes les sessions es faran els dimecres a les 21 hores, i l’audiovisual o el passi de fotografies aniran acompanyades per un col·loqui amb el públic, per la qual cosa es tracta d’una oportunitat per conèixer les diferents experiències de manera molt propera als protagonistes.

El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel, i la consellera de Cultura de la Massana, Jael Pozo, han explicat que es tracta d’un cicle molt consolidat que cada cop té més èxit de públic, amb una mitjana d’unes 150 persones per passi, i que la combinació de la temàtica de viatges amb la de muntanya i aventura funciona molt bé i els motiva per continuar treballant conjuntament. Enguany s’ha fet una aposta per portar personatges del país, com és Cathy O’Dowd o Juan Ignacio Pieras, així com per oferir projeccions de racons molt desconeguts del planeta.

TOTES LES NOTÍCIES