El ciberassetjament: un problema invisibilitzat

L’assetjament a les xarxes socials s’ha convertit en un problema cada vegada més notori que ha obligat a legislar en conseqüència. D’igual manera que ningú s’imagina aguantar que li insultin pel carrer de forma reiterada, tampoc hauria de succeir a la xarxa.

El que no coneixíem del problema és la seva profunditat a escala social. Segons un estudi elaborat per l’empresa especialitzada en seguretat informàtica S2 Grupo amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat Informàtica, un de cada tres usuaris de xarxes socials diu haver sofert assetjament.

L’extorsió o el setge en entorn digitals afecta un 34,7% de la població. Al mateix temps, l’estudi afirma que el 21,4% dels usuaris coneix a algú que ha estat assetjat en algun moment de la seva vida.

Resulta estrany que donat l’enorme abast del problema solament el 27,8% de les famílies canviïn la contrasenya que els ve donada per defecte en els seus routers o smartTV. A més, el 24,2% consideren que és impossible que elles puguin ser blanc de la ciberdelinqüència o el ciberassetjament.

Per al director de S2 Grupo, Miguel A. Juan, es tracta d’un gran problema. “Com no veuen risc, no veuen necessari prendre ciberprecaucions i això és com si deixes les claus del cotxe posades pensant que ningú s’ho emportarà”, afegeix Juan referint-se a les famílies.

TOTES LES NOTÍCIES