El CIAM i la Casa Museu d’Areny-Plandolit acullen aquest dissabte l’inici del cicle ONCA Bàsic

El Centre d’Interpretació de l’Aigua i el Madriu (CIAM) i la Casa Museu d’Areny-Plandolit acolliran aquest dissabte l’inici del cicle ONCA Bàsic, la proposta musical ideada per la Fundació ONCA per celebrar els vint anys de la formació orquestral. L’objectiu és fer arribar la música clàssica a totes les parròquies del país i de manera més propera.

El mestissatge amb diferents estils musicals és una de les claus dels deu programes presentats pels músics de l’ONCA i dels Solistes de la Jonca, acompanyats, en alguns casos, d’altres artistes convidats. Els concerts tenen diferents formats, que van des de la formació més gran, com el sextet de Brahms, fins a la formació més petita, com el duet de violins. El cicle vol crear un lligam entre les propostes musicals i el patrimoni cultural del Principat, organitzant actuacions als museus, a les esglésies i als entorns culturals de referència nacional.

El primer concert es durà a terme aquest dissabte al Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (CIAM) d’Escaldes-Engordany, a les 12 hores. Un quartet de corda dels Solistes de la Jonca format per Àlex Arajol i Josep Martínez (violins), Laia Capdevila (viola) i Jordi Claret (violoncel) acompanyats pel narrador Daniel Batalla, explicaran un conte musicat i participatiu d’una hora de durada sobre el cicle de l’aigua, adaptat per al públic familiar i dirigit bàsicament a infants de 7 a 12 anys. La protagonista és una gota d’aigua nascuda a la Vall del Madriu que s’evapora i ha de fer tot el camí fins al mar. El conte s’intercala amb moments musicals que interpreta en viu el quartet de corda.

El segon concert es durà a terme a la sala d’armes del Museu Casa d’Areny-Plandolit d’Ordino a les 22 hores. El Quartet Mozart, format per David Olmedo i Josep Martínez (violins), Josep Bracero (viola) i Gaetane Duynslaeger (violoncel), membres i col·laboradora de l’ONCA, interpretaran Divertimento en re major, KV136 i Quartet en do major, KV 465 – Les dissonàncies de Mozart, i Chacona, sobre un tema d’Eduard Toldrà, d’Armenter.

Els dos concerts s’emmarquen en el Dia internacional dels museus i compten amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany i del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra, respectivament.