El CIAM exposa fins al 29 de setembre una cinquantena d’ampolles d’aigua d’arreu del món (Vídeo)

Les ampolles són les més destacades de la col·lecció de més de 1.200 del Museu de l’Aigua de Lleida, que s’ha anat creant a partir de donacions privades i d’empreses del sector i ara visita el Principat gràcies a la col·laboració entre l’ajuntament lleidatà i el Comú d’Escaldes-Engordany. A l’exhibició es poden veure des de dissenys d’envasos originals, fins a sèries limitades –com la francesa Evian–, passant per les aigües més pures de les glaceres noruegues o d’altres de Nova Zelanda o el Japó. L’exposició, que romandrà oberta fins al 29 de setembre al Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu, accepta aportacions d’aquells que hagin viatjat pel món i n’hagin conservat alguna. L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura és de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 15 a les 19 hores de dilluns a dissabte, i de les 9.30 a les 13.30 hores els diumenges.

Les aigües andorranes estan representades a través de la històrica Aigua d’Arinsal –en la seva edició pel Dia mundial del turisme del 2003– i l’Aigua d’Andorra –de la campanya de reducció de residus del 2013–, però també n’hi ha de llocs tan exòtics com Fiji o de Costa Rica, amb la Rain Forest. Segons la responsable de museus d’Escaldes-Engordany, Ruth Casabella, es tracta d’una exposició ‘curiosa i inèdita’, on es pot veure com un producte d’ús quotidià ‘pot tenir un embolcall de disseny o de luxe’. Una característica que s’aprecia en la francesa St Georges, en format vaporitzador, OGO de Louis Vuitton, la ‘suc de núvols’ australiana –formada per 9.750 gotes de pluja– o l’extremadament pura Berg, del Canadà, que s’extrau d’un iceberg.

L’exposició no només se centra en marques luxoses i exclusives, també hi són Ethos, una aigua nord-americana respectuosa amb el medi ambient o la reomplible Aqua Still. D’altra banda, la paradoxa de la indústria de l’aigua embotellada es pot entendre en aigües com Fiji, del país del mateix nom, on tants habitants encara passen set, per la dificultat per accedir a l’aigua, o la única representant del continent africà, una aigua sud-africana. El director del Museu de l’Aigua de Lleida, Emili Loncà, ha volgut remarcar, en aquesta primera visita, que estarien encantats de ‘poder fer altres iniciatives entre l’ajuntament de Lleida i el comú d’Escaldes-Engordany’ en un ‘marc fabulós’, com el CIAM.

TOTES LES NOTÍCIES