El ‘chi running’

chi-runningEl chi running es basa en l’antiga cultura oriental i té com a objectiu final gaudir corrent. Per aconseguir-ho proposa una sèrie de pautes per millorar la nostra tècnica de carrera per augmentar el nostre rendiment.

El principi bàsic d’aquesta disciplina és córrer de manera relaxada i natural, sense haver de fer un esforç excessiu.Gràcies al chi running es pot augmentar la velocitat, reduir l’esforç, i fins i tot cuidar el nostre cos, perquè també permet prevenir les lesions. El resultat és aconseguir córrer d’una manera que permeti treure el màxim profit a l’energia que flueix dintre del nostre organisme.

Els pilars fonamentals d’aquesta tècnica són la postura i la trepitjada. Perquè el cos flueixi a cada pas, s’ha de mantenir una correcta alineació. Hi ha d’haver una harmonia entre el maluc i els turmells, entre les espatlles i el maluc, el coll ha d’estar dret, a la mateixa alçada que el mentó, però sense tensions.

Si tenim el tronc ferm, el balanceig de la pelvis serà molt més suau quan correm.Quant a la trepitjada, la part mitja de la planta del peu concentra la major part del pes, i és el primer que ha d’entrar en contacte amb el terreny, perquè al distribuir el pes la nostra trepitjada és més natural i es redueix l’impacte sobre les articulacions.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.