El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) confia que la sentència del Tribunal Constitucional en relació al recurs dels companys del SIPA ajudi a resoldre el seu, que també van presentar en el seu moment contra la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. El president del CFPA, Salvador Prieto, ha recordat que el seu recurs encara es troba en primera instància perquè es va tramitar per la via ordinària, i que, per tant, confia que el batlle, fent cas a la sentència del TC, plantegi la qüestió d’inconstitucionalitat a l’Alt tribunal si veu dubtes sobre la constitucionalitat de la llei, i permeti així que el TC entri finalment en el fons de la qüestió. D’altra banda, els responsables del CFPA han dit que encara no han decidit si negociaran o no amb el Govern la reforma dels complements de jubilació, i que, de moment, esperaran que se celebri la reunió d’aquest dijous entre la Plataforma de Funcionaris i el ministre, on ells també participaran perquè en el seu col·lectiu també hi ha personal administratiu.

El CFPA té el convenciment que després de la darrera sentència del Tribunal Constitucional, la Batllia actuarà en consonància, ja sigui el batlle que va actuar en primera instància en el recurs del SIPA, o el que té potestat sobre el seu recurs, que es dóna la casualitat que és el mateix.

De fet, el president del CFPA, Salvador Prieto, diu que entenen que la sentència deixa clar que qui ha de decidir si una llei és anticonstitucional és el TC, però que no pot valorar aquesta qüestió si els altres tribunals no la plantegen. Per tant, no trobarien lògic que, després de la sentència i després que el recurs del CFPA ja insti el batlle a elevar la causa al TC si té algun dubte de constitucionalitat, aquest no ho fes. En qualsevol cas, si el batlle no presenta una qüestió d’inconstitucionalitat, instaran el Tribunal Superior a fer-ho.

Prieto ha volgut ser prudent i ha dit que l’esperança que tenen ara no és tant que el TC els doni la raó, però que almenys es faci el procediment adequat per tal que l’Alt tribunal es pugui finalment manifestar sobre si les retallades respecten o no la Constitució.

D’altra banda, pel que fa al nou model de complements de jubilació, Prieto ha explicat que ja han rebut per part del ministre les demandes en relació al que cada funcionari de policia ha meritat fins a la data, ja siguin els que porten menys de 20 anys de servei com els que ja en porten més de 20 i per tant ja tindrien dret a prejubilar-se. Tot i això, des del CFPA han deixat clar que encara no tenen una proposta clara sobre la taula de com es modificarà el sistema actual.

De moment, el CFPA té previst participar a la reunió d’aquest dijous amb el ministre de la Funció Publica per parlar dels canvis del tronc comú, ja que a banda dels policies, el sindicat també defensa els interessos del personal administratiu. Tot i això, tenen clar que el model de complement de jubilació dels policies s’ha de negociar a part, i estan a l’espera que el ministre els convoqui per donar-los a conèixer la proposta final de jubilació, per tal que els afiliats decideixin si estan disposats a negociar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada