SFG

El Centre Penitenciari (CP) ha presentat avui les instal·lacions de les comunicacions íntimes que s’han habilitat a l’edifici.

L’acte ha comptat amb la presència del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; el director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroch, el president de Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, i el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, entre d’altres autoritats.

Amb la posada en marxa de les dependències de les comunicacions íntimes, el pròxim 20 de juny, el Govern i la direcció del CP donen resposta a les recomanacions emanades d’organismes internacionals, del Raonador del Ciutadà i dels propis interns. Segons ha ressaltat el ministre Xavier Espot, aquest nou servei també s’emmarca en la funció resocialitzadora que té el CP, ja que es contribueix així a la preparació dels interns per a la seva futura reinserció social.

Segons ha explicat el director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroch les instal·lacions de les comunicacions íntimes es posen en marxa en període de prova fins el 31 de desembre d’enguany. S’han habilitat 2 habitacions privades que disposen d’un bany complet cadascuna, i que estan equipades amb sistemes antipànic i d’emergència. Francesc Tarroch, també ha ressaltat que des de la direcció s’analitzarà detalladament els casos de cada intern sol·licitant d’aquest servei. Actualment, dels 41 interns, 8 compleixen els requisits per sol·licitar una comunicació íntima. Aquesta es realitzarà un cop al mes, els dimecres o dijous, tindrà una durada d’una hora, i comptabilitzarà com a dues comunicacions familiars. També s’ha previst comunicacions de caràcter extraordinàries que la direcció del CP podrà oferir per a les visites vingudes de fora d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada