presoEl Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, la signatura de dos convenis de col·laboració entre el Departament d’Institucions Penitenciàries, d’una banda, i l’Escola d’Infermeria de l’UdA i la Federació Andorrana de Futbol, de l’altra.

El Conveni entre l’escola d’infermeria de la Universitat d’Andorra i el Departament d’Institucions Penitenciàries vol establir unes estades formatives pels estudiants de l’Escola d’Infermeria de la Universitat d’Andorra a les dependències del Centre Penitenciari.

Aquestes estades formatives serviran per a què els estudiants puguin posar en pràctica els seus coneixements en la formació pràctica clínica, així com també per a què el servei d’infermeria del Departament d’Institucions Penitenciàries pugui adquirir nous coneixements.

D’altra banda, el conveni de col·laboració entre la Federació Andorrana de Futbol i el Departament d’Institucions Penitenciàries contempla la realització d’activitats esportives i cursos de formació adreçats als interns del Centre Penitenciari. Aquestes formacions i activitats van adreçades a facilitar i potenciar la reinserció dels interns ingressats al Centre Penitenciari, així com també ofereixen una formació professional i fomenten l’esport .

En aquest sentit, el Consell d’Europa recomana fomentar la pràctica de l’esport en els centres penitenciaris com a via conductora per a una reinserció social adequada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada