A partir del proper dia 1 de juny les pilones que ja hi ha instal·lades al Cap del Carrer i al Barri Antic per restringir el pas de vehicles es posaran en funcionament. Tal com ha acordat el Consell de Comú d’Andorra la Vella celebrat aquest dijous a la tarda, es distribuiran comandaments a distància perquè els veïns de la zona puguin baixar les pilones per entrar als seus aparcaments o fer les descàrregues necessàries, però en general estaran pujades per restringir el pas de vehicles i evitar els cotxes mal aparcats en aquesta zona per a vianants.

El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha aprovat, en la sessió d’aquest dijous a la tarda, el Reglament regulador per a l’accés rodal al Centre Històric. Aquest text estableix la posada en funcionament de les quatre pilones instal·lades ja fa uns anys per restringir l’accés dels vehicles a la zona del Cap del Carrer i del Barri Antic, i que encara no s’havien fet servir.

Tal com ha explicat la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, es distribuiran comandaments per abaixar les pilones perquè tots els veïns puguin accedir als seus aparcaments i puguin entrar amb els cotxes si han de fer alguna descàrrega. El que es vol evitar, però, és la circulació innecessària o que hi hagi vehicles aturats al mig del carrer o al costat de les terrasses mentre la gent passeja o menja en els bars i restaurants de la zona.

De fet, Ferrer ha recordat que aquestes pilones limiten l’accés a unes zones on la circulació ja és molt reduïda, i per tant opina que no ha de suposar cap incidència viària.

Tot i que estava previst que la mesura entrés en vigor el proper dijous 16 de maig, finalment s’ha decidit posposar-ho fins l’1 de juny per donar temps a informar tots els veïns i que aquests passin a buscar els comandaments pel Comú.

Els consellers de l’oposició han valorat aquesta mesura molt positivament perquè permetrà dinamitzar més la zona, i el conseller de Demòcrates per Andorra, Carles Torralba, ha dit que afavorirà el canvi que ja està fent aquest nucli amb els bars i restaurants que ‘ho revaloritzen’ i que acosta a l’Andorra d’abans.

Per la seva banda, el conseller del grup mixt, Josep Vila, ha lamentat que no s’hagi esperat a tenir l’informe del tècnic sobre la dinamització dels eixos comercials abans d’actuar, i tot i que li sembla bé la mesura ha apuntat una certa precipitació. Així, la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, només ha desitjat que el projecte estigui consensuat i no s’hagi de fer marxa enrere com en el tram d’un sol sentit de circulació de Meritxell.

 

Aparcament dels Pouets

D’altra banda, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous també s’ha parlat del futur de l’aparcament dels Pouets. L’edifici va ser afegit com a garantia del crèdit concedit per fer les obres de les dependències comunals del carrer Prat de la Creu, i per tant no es podia donar en concessió. Per aquest motiu el Comú va adreçar una carta al banc per demanar alliberar aquest bé, i el banc ja els ha informat que no hi ha problema a fer-ho.

A partir d’aquí, la intenció del Comú és fer un concurs públic per fer la concessió de l’aparcament, ja sigui per un aparcament o per a algun altre equipament dinamitzador.

La cònsol major, Rosa Ferrer, ha indicat que el principal objectiu és dinamitzar la zona, i que si a més es poden aconseguir uns ingressos per al Comú, serà més positiu. De moment s’han interessat algunes empreses estrangeres per fer aquesta explotació, però Ferrer ha indicat que fins que no es publiqui el concurs, en un o dos mesos, no se sabrà l’interès real.

En aquest sentit, el conseller Josep Vila ha assenyalat que el fet que s’hagi alliberat aquest bé que era garantia del crèdit corrobora el que ja va opinar quan es va concedir el crèdit, ‘que tres béns de garantia era excessiu’. A més ha insinuat que la garantia de crèdit ha estat una maniobra per poder alliberar l’edifici i fer la concessió, i ha afegit que ‘tots sabem les empreses que poden ser i de qui poden ser’, tot i que no ha volgut dir-ho.

 

Grup Mixt

D’altra banda, aquesta ha estat la primera sessió de Consell de Comú des que el conseller Josep Vila va informar de la seva adhesió al grup mixt per l’abandó del Partit Socialdemòcrata. Tot i que Vila considera que Dolors Carmona també hauria de pertànyer al grup mixt perquè és una sola consellera, la cònsol major ha indicat que Carmona es pot mantenir al grup socialdemòcrata perquè ja està creat el grup. A més, ha argumentat que és la millor manera per mantenir-los el màxim de drets i facilitats com a consellers de l’oposició, ja que els ha convidat a assistir tots dos a totes les comissions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada