comapedrosaEl cònsol major de la Massana, David Baró, i el llevador del Quart d’Arinsal, Daniel Moles, han signat avui el conveni per cedir en arrendament amb unes condicions especials el local situat a la planta baixa de l’edifici sociocultural del Quart.

En aquest espai, de 182 m2, s’hi instal·larà el nou Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), que serà operatiu cap a l’agost. Justament a hores d’ara està obert el concurs públic per portar a terme els treballs dels interiors del centre. Les propostes es poden presentar fins el 13 de maig.

“Aquest centre té una doble vessant, ja que donarà a conèixer aquest espai protegit i a l’hora serà un punt d’informació turística, a més de contribuir a reactivar el poble d’Arinsal”, ha assegurat el cònsol major, David Baró.

Per la seva banda, el llevador, Daniel Moles, ha destacat que “amb aquest conveni retornem a la finalitat que volíem per aquest espai, és a dir, un ús de servei públic i interès general com és aquest projecte”.

El projecte museístic preveu diverses zones que mostraran els principals hàbitats del parc, la diversitat de la flora i la fauna, i les característiques geomorfològiques del parc natural. Un dels apartats destacats serà un espai destinat als aiguamolls, amb jocs interactius perquè els infants puguin conèixer d’una forma atractiva les zones humides del parc natural. També hi haurà un espai on es projectarà un documental del fotògraf Jaume Riba i que es presentarà públicament al juny.

El cost de l’arrendament –d’una durada prorrogable de quinze anys- serà de 800 euros mensuals, un cost per sota del mercat ja que el Quart valora la importància de tenir una instal·lació d’aquest tipus al poble d’Arinsal.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada