dauEl proper 1 de gener el Centre d’Infants el Dau cessarà les seves activitats. Pilar Díez, presidenta del Patronat Dames de Meritxell, ha explicat  que el motiu del tancament és per la manca de recursos econòmics. El Dau, amb una història de més de vint anys, ofereix activitats extraescolars a infants de 2 a 6 anys. Actualment té una trentena de nens i nenes i 5 treballadors. El Patronat, tot i no disposar dels diners, s’ha compromès a indemnitzar els treballadors al llarg de 4 anys.

Després de 31 anys d’història, el proper 1 de gener del 2014 el Centre d’Infants el Dau tancarà les seves portes. Segons ha explicat la presidenta del Patronat Dames de Meritxell, Pilar Díez, ‘els motius del tancament són econòmics’ ja que no es poden fer front a totes les despeses i el servei ha cabat sent deficitari.

La dràstica mesura afecta a una trentena d’infants d’entre 3 i 6 anys i a 5 treballadors, alguns d’ells porten treballant-hi més de 20 anys. El Patronat ja els ha avisat que les indemnitzacions no les podran pagar en la immediatesa, però s’ha compromès a fer-hi front en un termini màxim de 4 anys.

Pel que fa als infants, des del Departament de Social del Comú d’Andorra la Vella han assegurat que els ajudaran a què es puguin reubicar en d’altres esplais que ja hi ha a la parròquia, i també a aquells infants que no disposin de recursos econòmics.

Pilar Díez ha lamentat ‘la mesura que hem hagut de prendre’, però els problemes econòmics s’arrosseguen de fa temps. El servei que ofereix el Dau està pensat per a 70 places de les quals només se’n cobreixen una trentena.

El curs passat es va intentar trobar noves vies de col·laboració perquè el Dau deixés de ser deficitari: el Patronat Dames de Meritxell i el Ministeri de Salut i Benestar van engegar un programa d’integració -Integra Plus- per compartir espais i activitats al Dau amb nens discapacitats durant els períodes de vacances escolars.

Aquest programa tampoc va acabar funcionant, tot i que el Ministeri es feia càrrec de la contractació dels monitors de suport necessaris per a la integració.

El Centre d’Infants el Dau és una entitat de caire social del Patronat i va ser el primer centre extraescolar que es va posar en funcionament al país. Va començar instal·lant-se als baixos de l’església de Santa Maria del Fener i al cap d’uns anys es va traslladar al local que ocupa en l’actualitat al carrer Ciutat de Valls, el lloguer del qual està sufragat pel Comú d’Andorra la Vella gràcies a un conveni entre ambdues parts.

Recentment, amb el futur desplaçament del Casal el Llamp a les noves dependències comunals del Prat de la Creu, s’havia plantejat per part del Comú que el Dau passés a ocupar una part de les actuals instal·lacions del Llamp a Clara Rabassa, atès el deteriorament amb què es troba l’actual local de Ciutat de Valls.

La presidenta del Patronat ha agraït a totes les institucions i entitats que han ajudat i col·laborat amb el Dau per fer-lo possible al llarg de tots aquests anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada