El Centre de Tractament de Residus visita el centre de triatge d’envasos

Visita al Centre de Tractament de Residus
Visita a la planta de triatge d’envasos

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus ha visitat aquest dijous al matí la planta de triatge d’envasos, que es troba a Sant Julià de Lòria. Els membres de la comissió han pogut visitar la nova planta que es va posar en marxa el novembre del 2020 i que compta amb un procés de triatge totalment automatitzat.

Després de la visita a la planta de triatge d’envasos, s’ha celebrat la reunió ordinària corresponent al segon semestre de l’any de manera telemàtica. En la reunió s’ha presentat el balanç de funcionament del Centre de Tractament de Residus entre els mesos de maig i octubre d’enguany.

Dels resultats exposats destaca la producció de 1.095 MWh d’energia tèrmica per a la xarxa de calor d’Andorra la Vella, producció que equival a la demanda anual d’unes 200 llars, i que suposa un increment del 146,62% respecte al mateix període del 2020. D’altra banda, també s’han generat prop de 15.000 MWh d’energia elèctrica, que equival al consum anual d’unes 4.000 llars.

Aquest és el resultat de la valorització energètica dels residus rebuts al Centre de Tractament de Residus, que d’ençà que va començar la pandèmia s’han mantingut en una tendència a la baixa, quant a la totalitat de residus tractats. Així, entre el maig i l’octubre s’han rebut 23.830,93 tones de residus, el que és un 1,71% menys que entre els mateixos mesos de l’any passat. Entre les diferents tipologies de residus rebuts, destaca la baixada dels residus sanitaris en un 24%, seguint la tendència de la situació sanitària, i tenint en compte l’important augment d’aquest residu que es va registrar durant la primera fase de la pandèmia.

La Comissió té per objecte recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans amb relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació.

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus està presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i compta amb la participació de representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

TOTES LES NOTÍCIES