La  Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus s’ha reunit aquest dimarts al matí per fer el balanç del funcionament del CTR durant el 2017. Així, des d’inici de l’any no s’ha registrat cap ultrapassament de les emissions, i s’ha incrementat la producció d’electricitat en un 12,5% respecte al mateix període del 2016.

La Comissió, presidida per la ministra, compta amb representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella, un representant dels cònsols, un representant de l’empresa concessionària del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, representant d’APAPMA i ADN com a entitats de defensa del medi ambient i un representant dels veïns de la zona.

Els balanços presentats aquest dimarts a la Comissió d’Informació i Vigilància del CTR mostren que tots els indicadors ambientals es mantenen en nivells correctes, sense que s’hagi registrat cap ultrapassament de les emissions. A més, tots els valors de mesura i paràmetres de la xemeneia del CTR s’han mantingut també per sota del llindar normatiu.

En aquesta ocasió, els balanços presentats tenen en compte el fet que des del mes de juliol s’iniciés la importació de residus procedents de la Cerdanya. Així, els residus valoritzats generats a Andorra han augmentat un 1,92% respecte al 2016, i el total de residus valoritzats, tenint en compte les importacions, ha estat un 6,5% superior al del 2016.

L’increment de residus valoritzats s’ha traduït en un augment del 12,5% de l’electricitat generada pel CTR, amb una previsió total d’uns 16.000 MWh per al 2017, que és l’equivalent al consum elèctric d’unes 4.000 llars. Igualment, s’ha registrat una reducció del consum de gasoil de la instal·lació respecte al 2016, del -12,5%.

Tot i aquests residus tractats de més, això no ha influït de cap manera en les emissions del Centre..

En la reunió d’aquest dimarts també s’ha presentat l’oferta que s’ha rebut per la licitació dels treballs de comunicació i informació prop de la ciutadania de la Comissió de seguiment i vigilància. La comissió ha pogut conèixer l’oferta per fer les aportacions necessàries, i està previst que es pugui aprovar al Consell de Ministres durant el mes de desembre.

L’objectiu del concurs és reforçar les funcions de comunicació de la comissió als ciutadans, i respon a l’acord de la comissió d’incrementar la divulgació i la informació de cara a la ciutadania, considerant que hi ha un interès en aquestes qüestions.

La licitació preveu el disseny de la pàgina web de la CIV i el seu manteniment, actualització i dinamització. També inclou el desenvolupament d’accions de comunicació prop de la ciutadania i la gestió de les demandes i consultes dels ciutadans.

D’altra banda, el Centre de Tractament de Residus ha informat que aquest any s’han renovat les certificacions de qualitat, de medi ambient i de seguretat de la instal·lació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada