El Centre de Recuperació de Fauna tracta 200 animals a l’any


El Centre de Recuperació de Fauna atén al llarg de l´any més de 200 animals. Alguns dels exemplars que es tracten són animals ferits, en altres ocasions són exemplars desorientats que es troben allunyats del seu entorn natural.

El cos de banders és l´encarregat de detectar i portar els animals salvatges fins al Centre de Recuperació de Fauna. Un cop allà són els veterinaris i els tècnics els que s´encarreguen de fer les proves i decidir si es poden recuperar o bé si cal sacrificar-los.

Pel Centre de Recuperació de Fauna han passat diferents espècies d´aus, rèptils o plantígrads però també s´han hagut de tractar algunes espècies no autòctones com tortugues i eriçons. Els animals que més es recuperen són els cabirols atropellats, que augmenten de manera considerable durant l’hivern.

Des del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat es recorda la prohibició de l´abandonament d´animals, i es recomana trucar al cos de banders quan trobem un animal salvatge ferit o lluny del seu medi natural. Acollir un animal salvatge en un entorn domèstic provoca l´estrès de l´animal que amb una alimentació inadequada li causen en bona part la mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.