El Centre Cultural La Llacuna acull la 2a edició del cicle “L’autor i la seva obra” amb Susana Ginesta

Organitzat per l’Associació d’Escriptors del Principat d’Andorra (AEPA), el passat dijous dia 19 de gener, el Centre Cultural La Llacuna, va comptar amb l’escriptora Susana Ginesta, la qual va parlar sobre la disciplina literària i la seva visió personal a l’entorn de la creativitat.

La Susana va relatar amb gran destresa oratòria el seu propi procés per arribar a escriure el seu primer llibre. Amb el títol de “Mai no és tard per emprendre”, l’autora va aprofundir en el camp de l’empreneduria aplicada a qualsevol de les vocacions artístiques i  professionals.

L’escriptora va descriure detalladament  els seus inicis mitjançant la participació a les primeres Súper Jornades per a mini Emprenedors (SJME). També s’ha de constatar que l’autora ja tenia una predisposició innata per a la literatura, un fet que la Susana plasma al seu llibre amb frases com : “M’agrada  escriure, llegir, crear, viatjar, regalar, compartir, ajudar els altres, sentir-me útil…”´etc.

És evident que es tracta d’un projecte  personal  o millor dit,  a través de la  dedicatòria del llibre,  ella vol obrir les portes a  tots els possibles autors,  i escriu :  “A tots aquells que en el seu dia van lluitar per un somni, i als que ho esteu fent ara mateix”.

Susana Ginesta es reafirma en  què  a través de la literatura hom  pot  somniar altres vides i això propicia el posar negre sobre blanc nous projectes, tal com ella ha fet, i ens ha demostrat que ha estat amb èxit. Alhora l’autora ja està treballant en un nou projecte.

Per altra banda, s’ha de dir que ha cercat i ha trobat el suport especialitzat que li calia, per tirar endavant el seus somnis.  A  part, l’escriptora ha recorregut a pensaments reflexius d’altres autors. Per  mencionar-ne algun em referiré a Séneca : ” No hi ha cap bé que ens faci plaer, si no el compartim”. Altres mencions del seu llibre són :  “La pregunta de la vida més persistent i urgent  és… qué estas fent ara per als altres? (Martin Luther King).

En una altra línia, trobem en el mateix llibre de l’autora, la següent  proposta : “La planificació a llarg termini,  no és  pensar en decisions futures, sinó en el futur de les  decisions presents” (Peter  F. Drucker)

Peter  F. Drucker (1909- 2005) era un prestigiós advocat  i tractadista austríac considerat un dels  millors  filòsofs  del segle XX.  Autor de més de 35 llibres, les seves  idees  van constituir la base de l’anomenat “Corporativisme Modern”.

La Susana Ginesta complementa el seu primer llibre amb una sèrie d’entrevistes on la pregunta principal tracta sobre “Emprendre en solitari o en solidari ?”, una reflexió que inclou el fet de “ compartir coneixements”. Afegeix un interessant directori que pot ser de gran utilitat per a tothom que necessiti més informació sobre l’apassionant món de la innovació  laboral i professional.

L’escriptora va concloure la seva xerrada dient que el seu llibre “Mai no és tard per emprendre“, no és una guia, ni una taula de manaments, ni una llista del que s’ha de fer i del que no, per arribar a uns objectius concrets. Però, segons ella mateixa, el va escriure pensant en totes les persones, que en un moment determinat, s’han plantejat  emprendre  un nou camí profesional, literari o no,  de desenvolupament  personal.  

Finalment, com ja ens deia al principi de la xerrada,  l’autora es va reafirmar  en què, compartir és una fórmula ideal per a plantejar-se nous projectes de vida, en totes les disciplines i en qualsevol dels  entorns.   

La propera cita del cicle “L’autor i la seva obra” serà  amb l’escriptor Joan Peruga,  el dijous dia 16 de febrer del  2017. El lloc  habitual és a la Cafeteria del Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella. Tots hi sou convidats!   

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES