XTREM

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ha signat aquest divendres un conveni de col·laboració amb el centre ‘freestyle indoor’ 360º eXtrem, que cedirà els seus espais i serveis gratuïtament als infants i joves de La Gavernera. La iniciativa va sorgir de l’empresa de Santa Coloma, com ha explicat el seu director general, Àlex Maestre, que ha insistit en l’oportunitat per a aquests joves de participar en una activitat esportiva com aquesta, perquè “se’ls en vagin les cabòries que tenen al cap i que puguin esbargir-se”. La desena de joves que viuen actualment al Centre d’Acolliment Infantil -un nombre inferior respecte als anys anteriors- podran gaudir de tots els serveis del 360º eXtrem, com les instal·lacions, el material i els consells dels monitors. La ministra Ferrer i la responsable del centre, Yolanda Solà, han explicat la davallada del nombre d’usuaris de La Gavernera per la disminució de la població i, especialment, per l’augment de la intervenció al nucli familiar per l’equip especialitzat en la infància abans de prendre la mesura de separació.

La iniciativa d’obrir el 360º eXtrem als infants i joves del CAI de La Gavernera és “positiva” i “donarà més oportunitats a aquests joves”, segons la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. Ferrer ha signat aquest divendres el conveni de col·laboració amb el director general del centre, Àlex Maestre, del qual va sorgir la idea d’aquesta iniciativa.

“Tenen pocs recursos i a nosaltres no ens costa res obrir un parell d’hores perquè se’ls en vagin les cabòries que tenen al cap i que puguin esbargir-se”, ha explicat Maestre. Els infants i joves, de fet, aprofitaran el centre sobretot els caps de setmana i amb un horari més extens que la resta d’usuaris, perquè puguin omplir el seu temps lliure. “Intentem col·laborar per fer créixer la part de Santa Coloma”, ha afegit Maestre, i que a la vegada “ells s’ho passin bé amb nosaltres i vinguin a divertir-se”.

Actualment el CAI de La Gavernera compta amb una desena de joves, i la xifra continua baixant. La memòria de l’any passat va registrar una dotzena d’usuaris, la qual cosa contrasta amb els setze o disset de fa anys. La responsable del centre, Yolanda Solà, ha confirmat que és un bon senyal i que respon a la davallada de la població al país, però sobretot a l’augment de les intervencions prèvies a la mesura de la separació del nucli familiar.

A banda del 360º eXtrem, els usuaris de La Gavernera, que accedeixen al centre per expedients judicials i per situacions de protecció al menor amb risc dins el nucli familiar, es beneficien també d’accés al Palau de Gel de Canillo o a alguns serveis del Comú d’Andorra la Vella, com a la piscina del Centre Esportiu dels Serradells.

El Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació es prepara per donar suport als futurs extreballadors de BPA

La ministra Ferrer ha assegurat que “hi ha recursos” al Ministeri per fer front amb el pressupost actual a les necessitats després de la resolució de BPA. “Si necessitem diners a Ocupació, és pels informes tècnics i planificar-ho tot”, ha explicat Ferrer.

La prioritat, doncs, serà l’avaluació dels perfils professionals d’aquells que es quedin sense feina i hagin d’acollir-se a la borsa de treball. “No sabem el nombre”, ha afegit Ferrer, però “s’està treballant en el suport, en l’acompanyament psicològic” i també “en les actuacions que s’haurien de fer”. Es tractaria d’un programa específic, “com es va fer amb la construcció”, ha afegit la ministra, en funció dels perfils professionals i les possibles readaptacions i reconversions.

No obstant això, Ferrer ha advertit que tot dependrà de “com quedi tancat l’acord amb l’AREB”. La ministra ha explicat que el Ministeri ho té “tot a punt perquè en funció del que passi puguem actuar”.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada