Com cada tardor, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) organitza les Jornades de micologiaEls bolets d’Andorra”. Enguany, es duran a terme els dies 12 i 13 d’octubre al Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC), a Arinsal.

Els fongs, i el seu cos fructífer, els bolets, són una part important de la biodiversitat i en la nostra cultura és un producte molt apreciat dins la gastronomia i també pel seu ús farmacèutic, entre d’altres.

Per aquest motiu, des de l’any 2000, l’Institut d’Estudis Andorrans organitza diferents activitats relacionades amb aquest món.

L’objectiu de les jornades és el de donar a conèixer la diversitat dels bolets d’Andorra, explicar la importància dels fongs a l’ecosistema i aprendre a trobar-los i conèixer-los per evitar les intoxicacions. Tot això es farà a través de sortides de camp i d’un taller on es treballarà intensament amb els especialistes del CENMA-IEA per aprofundir en el món dels fongs i els bolets.

Les jornades s’iniciaran el divendres dia 12 d’octubre al Centre d’Interpretació del Comapedrosa (CIC) a Arinsal, a les 19:00 del vespre amb la conferència introductòria i oberta a tothom “On viuen els bolets” a càrrec de Manel Niell, investigador del CENMA. El dissabte es farà una sortida de camp i taller per aprofundir en el món dels bolets i dels fongs en general. Totes les activitats són gratuïtes però per la sortida de camp es requereix inscripció prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada