El CDR Alt Urgell organitza una marxa de torxes aquest divendres

El CDR Alt Urgell ha anunciat la celebració d’una Marxa de Torxes aquest divendres, 21 de desembre, a la Seu d’Urgell. La manifestació començarà a 2/4 de 9 del vespre des de la plaça dels Oms i, com en anteriors convocatòries semblants, és previst que recorri els carrers de la ciutat.

La marxa, sota el lema ‘El 21-D serem ingovernables. Tombem el règim’, s’ha organitzat en resposta a la decisió del Govern espanyol de celebrar un Consell de Ministres a Barcelona el mateix dia que es compleix un any de les darreres eleccions al Parlament, que van ser imposades per l’Estat, en el marc de l’aplicació del 155 i de l’empresonament de líders polítics i socials, i que tanmateix van refermar la majoria sobiranista a la cambra catalana.

En aquest sentit, el CDR Alt Urgell també ha anunciat l’adhesió a les accions de protesta pacífiques convocades a Barcelona per aquest divendres. Així, el col·lectiu urgellenc ha fet una crida a assistir a les concentracions previstes a la capital del país. En aquest sentit, aconsellen als qui s’hi vulguin apropar que ja s’hi desplacin demà dijous, davant la possibilitat que hi hagi talls de carretera o retencions de trànsit en diferents punts del país.

Alhora, han mostrat el suport a la proposta de l’ANC d’anar massivament a Barcelona amb cotxe aquest divendres. Des de l’ANC Alt Urgell han fet una crida a protestar en tot moment de manera pacífica i han informat que, per als qui vulguin fer el desplaçament, es trobaran divendres mateix a les 5 de la matinada. També se sortirà en grup des d’Organyà (5.30), Oliana (6.00) i Ponts (7.00). L’entitat sobiranista recomana portar el dipòsit del cotxe ple, menjar, beguda i abric i estar preparat per a possibles retencions.

Cancel·len desplaçaments amb autocar des d’Andorra

Amb relació a les possibles mobilitzacions d’aquest divendres arreu de Catalunya, algunes companyies de transport d’Andorra ja han avançat que han decidit cancel·lat per a aquesta data els seus horaris habituals, segons informa El Periòdic. Així, per exemple, l’empresa Autocars Nadal, que gestiona el servei DirectBus, ha informat que demà passat, de manera excepcional, no operarà els 20 desplaçaments diaris que ofereix des de Barcelona o cap a Barcelona, en previsió que hi hagi dificultats de circulació dins de la capital catalana o bé en a l’interior de Catalunya.

En canvi, ALSA i Andbus han informat que de moment mantenen els horaris previstos, però no descarten haver-ne de cancel·lar en funció de com es desenvolupin les mobilitzacions o bé l’estat del trànsit.