El conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i Espanya signat el gener passat entrarà en vigor el 26 de febrer del 2016, tal com publica aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat veí (BOE). El conveni, subscrit a Andorra el 8 de gener pels dos governs, evita la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i permet ampliar l’intercanvi d’informació fiscal per impedir el frau i l’evasió fiscal. El conveni culminarà amb la futura incorporació d’Andorra al sistema automàtic d’intercanvi d’informació sota els estàndards de l’OCDE a partir de 2018.

El conveni eliminarà la doble imposició entre els dos països i, per tant, ha de facilitar els intercanvis empresarials i comercials. El ministre de finances, Jordi Cinca, i el seu homòleg espanyol, Cristóbal Montoro, van ser els encarregats de rubricar el conveni el passat mes de gener, durant la visita que el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer al Principat. Precisament, tant Rajoy com el cap de Govern, Toni Martí, van coincidir a destacar que no hi havia hagut línies vermelles en la negociació i que s’havia partit dels estàndards de l’OCDE.

L’entrada en vigor arriba després que el passat més de setembre el Senat espanyol i el Consell General ratifiquessin l’acord.

Text i foto (arxiu): ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada