El Casal Calones celebrarà el 10è aniversari amb una festa que dinamitzarà el barri antic

 casal calones

El Casal Calones d’Andorra la Vella celebrarà aquest diumenge el seu 10è aniversari amb una festa que té un doble objectiu: commemorar l’aniversari amb la gent gran de la parròquia i dinamitzar el barri antic. La instal·lació, que té com a finalitat cobrir les necessitats bàsiques de la gent gran, dóna servei de menjador, servint una mitjana de 45 àpats diaris, servei d’àpats a domicili per a les persones no autònomes –actualment se’n serveixen uns 7 diaris– i pisos socials per a la gent gran, actualment ocupats per 16 persones i amb una llista d’espera de 40 padrins.

El cònsol major, Jordi Minguillón, ha assegurat que estan molt satisfets del balanç que fan d’aquests deu anys de servei, que a l’inici va ser “pioner i innovador” i que “dóna caràcter al barri antic”. De la seva banda, la consellera de Social, Neus Farré, ha reconegut que hi ha demanda de més pisos socials per a la gent gran i que l’objectiu seria buscar ubicació per a nous pisos, però hores d’ara “no s’ha estudiat com es podria fer”.

 El Comú d’Andorra la Vella ha organitzat un ampli programa d’activitats per a aquest diumenge en diversos indrets del Centre Històric per commemorar el 10è aniversari del Casal Calones. El programa inclou la projecció del documental ‘El camí del foc’, la cantada de la Coral de la Casa Pairal, el ball del Contrapàs a càrrec del grup de ball de la Casa Pairal, l’actuació de l’Esbart Dansaire, l’actuació dels Castellers d’Andorra i de la Colla Jove dels Xiquets de Valls, un dinar popular, sardanes i l’actuació del grup Blau d’àngel, que estrenarà una cançó dedicada al barri antic. L’objectiu de la festa és doble: d’una banda commemorar els 10 anys del Casal Calones i de l’altra dinamitzar el barri antic de la capital.

El cap d’equip de Cases Pairals i Calones, Cristian Asensio, ha indicat que s’esperen més de 500 persones a la festa, mentre que la cap d’Àrea de Social, Montse Altimir, ha volgut fer una crida per trobar voluntaris que vulguin prestar la seva ajuda en l’organització de l’esdeveniment.

El Casal Calones, que es va inaugurar el 15 de juliol de l’any 2005, ha donat servei a un gran nombre de persones grans amb necessitats d’allotjament o d’àpats. Asensio ha explicat que actualment el menjador té uns 50 usuaris diaris, tot i que fa uns dos o tres anys es va arribar al pic màxim amb 65 usuaris. En el cas dels 15 pisos socials per a la gent gran, actualment allotgen un total de 16 persones i hi ha una llista d’espera de 40 padrins que tenen necessitat del servei. Veient la demanda, la consellera de Social, Neus Farré, ha dit que actualment no disposen de més pisos, però “la idea és poder buscar més pisos perquè la demanda hi és, tot i que no s’ha estudiat encara concretament com es podria fer”.

De la seva banda, Altimir, ha destacat que contínuament es van fent millores tant al menjador com als pisos, on s’estan renovant les finestres per aconseguir un major aïllament.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. Barri Antic (amb majúscules). Us ho diu algú que viu al Barri Antic. Així ho va batejar el comú, fa anys. I al Casa Calones hi ha 15 pisos? Doncs, no. El Casal Calones és un menjador social per gent gran – Res més! Els pisos són al damunt, i se’n diu “Hostal Calones”. Res a veure una cosa mab l’altra… Quina barreja i quina desinformació!!

Comments are closed.