El  Centre Andorra Sostenible (CAS) ha organitzat, conjuntament amb el Centre d’Interpretació del Comapedrosa, un taller per crear menjadores per a ocells amb material reciclat. L’activitat, que s’ha desenvolupat aquets dimarts a la tarda, hi han participat prop de vint assistents i té com a principal objectiu ensenyar als interessats com es crea una menjadora que es pugui col·locar al jardí de casa o a un lloc controlat, per poder “observar les 147 espècies que hi ha al Principat”, tal com ho ha destacat la tècnica educativa del CAS, Elena Balletbò. El taller s’engloba dins d’una sèrie de tallers que el Centre Andorra Sostenible ha impulsat per realitzar al llarg del mes de juliol per acostar els aspectes mediambientals a la ciutadania. D’aquesta manera, la segona setmana d’aquest mes es va fer un taller de fotografia crepuscular i el dimarts que ve es farà una sortida a Sorteny per observar la flora i la fauna del parc.

Fer menjadores per a ocells, casolanes i reciclades, per instal·lar al jardí de casa, o a un lloc pròxim i controlat, per poder observar algunes de les espècies més significatives d’Andorra. Amb aquest principal objectiu s’ha celebrat, aquest dimarts a la tarda, un taller de la mà del Centre Andorra Sostenible (CAS) al Centre d’Interpretació de Comapedrosa d’Arinsal. D’aquesta manera, els prop de vint assistents han creat menjadores reciclades amb llaunes o pots de vidre també reciclats. Un cop construïdes han volgut provar la seva efectivitat en un arbre al costat del centre abans d’emportar-se-les a casa seva.

Segons ha explicat la tècnica educativa del CAS, Elena Balletbò, ara els participants podran “observar les 147 espècies que hi ha al Principat”. Balletbò també ha recordat que la menjadora s’ha de col·locar a un lloc on es tingui un fàcil accés per anar-la reomplint i, per això, ha proposat col·locar-la al jardí. “Podem veure mallerengues, pinsans, tords i molts més”, ha dit.

“L’activitat resulta molt interessant sobretot pels nens, perquè està relacionada amb la natura, amb les manualitats, i serveix perquè tinguin consciència de la fauna que hi ha al Principat”, ha explicat una de les assistents al taller, que ha afirmat que poder col·locar la menjadora al jardí de casa permet als més petits veure la natura “ben de prop”. “Una activitat molt divertida tant pels petits com pels adults”, ha destacat la guia responsable del Centre d’Interpretació de Comapedrosa, Maëva Boubis.

El taller s’engloba dins d’una sèrie d’activitats que el Centre Andorra Sostenible ha impulsat per realitzar al llarg del mes de juliol amb la intenció d’acostar els aspectes mediambientals a la ciutadania. D’aquesta manera, dimarts de la setmana passada es va realitzar un taller de fotografia crepuscular i el dimarts que ve es farà una sortida a Sorteny per observar la flora i la fauna del parc.

ANA

5 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada