El cartel de la tele

Sembla que per una vegada, la justícia es farà poètica i seran també les grans empreses les que hauran de pagar una multa.

La Comissió Europea ha imposat una sanció sense precedent a les grans corporacions dedicades a la fabricació de televisors. LG, Philips, Samsung, Panasonic, Toshiba i Technicolor hauran de pagar a Brussel·les ni més ni menys de 1.470 milions d’euros per dur a terme pràctiques de cartel durant més de 10 anys.

Les firmes esmentades pactaven preus, es repartien mercats i consumidors i van intercanviar informació comercial sensible.

Les multes més elevades recauran en LG i Philips que hauran de pagar conjuntament la suma de 392 milions més altres xifres per separat.

Es tracta de la major sanció dictada des de Brussel·les, superant la imposada a les empreses de llunes de cotxes a l’any 2008 que es va elevar fins a la xifra de 1.383 milions d’euros o l’efectuada sobre les companyies d’ascensors i escales elèctriques que el 2007 es va cobrar amb 832 milions.

Segons el comissari de Competència Joaquín Almunia, es tracta d’un cas de llibre en què totes les normatives de competència europees s’han vist violades. A això es deu la elevada suma imposada.

Si no hi ha competència el mercat cau en l’estancament. La crisi augmenta de manera directament proporcional al nombre de responsables que són descoberts.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES