El diumenge 22 d’abril es va celebrar un any més el Dia de la Terra, jornada dedicada a conscienciar a la importància de la cura del planeta. Una de les iniciatives més importants que s’estan duent a terme per preservar el medi ambient és la mobilitat elèctrica. Les flotes elèctriques de carsharing donen un nou impuls per a l’avanç dels vehicles elèctrics. car2go, líder global del mercat en el sector de flotes lliures de carsharing, ha publicat un llibre blanc amb les cinc raons principals per les quals l’e-carsharing juga un paper fonamental en el desenvolupament de la mobilitat elèctrica.

“El carsharing completament elèctric és un entorn de prova òptim per als cotxes elèctrics. D’aquesta manera, la tecnologia està subjecta a un estrès màxim i demostra la seva idoneïtat per a l’ús diari en condicions reals”, va afirmar el CEO de car2go Olivier Repperten la Future Mobility Summit a Berlín (cimera sobre la mobilitat del futur). La valuosa informació recollida diàriament és útil no només per als fabricants de vehicles, sinó també per al “sistema general de mobilitat elèctrica”, en el qual s’inclou als proveïdors d’electricitat, operadors de xarxes, fabricants de bateries, institucions de investigació, ciutats i, per descomptat, usuaris.

“Estem convençuts que el futur del carsharing és elèctric i, per això, promovem el seu desenvolupament sistemàtic. Les flotes de carsharing completament elèctriques reforcen encara més els avantatges del carsharing, per exemple en relació amb la qualitat de l’aire en àrees metropolitanes. A més, ajudem a les ciutats a posar solució al problema del “peix que es mossega la cua” pel que a la infraestructura de càrrega fa. per tant, contribuïm de manera significativa a una major promoció de la mobilitat elèctrica en el seu conjunt”, explica Reppert .

car2go ja opera amb flotes de carsharing completament elèctriques en tres ciutats (Stuttgart, Amsterdam i Madrid) amb un total de 1400 vehicles que fan servir 365.000 clients. Així, car2go és un dels principals proveïdors del sector del carsharing elèctric. A la fi de 2019 s’introduiran 400 vehicles elèctrics més a Hamburg. Només a Madrid, els 200.000 clients amb què compta car2go a la ciutat van estalviar un total de 775 tones de CO2 en un any, simplement utilitzant una flota elèctrica en lloc d’una flota convencional.

“Tant la mobilitat elèctrica com el carsharing persegueixen el mateix objectiu estratègic: fer que les ciutats es converteixin en un lloc més net i millor per viure. Però encara hi ha més”, s’afirma en el llibre blanc de car2go, “Entenem que la conducció purament elèctrica és una interacció entre diversos components, des de la bateria fins a la xarxa elèctrica, a la infraestructura de càrrega i fins a l’experiència de l’usuari”. Es tracta de promoure sistema general de mobilitat elèctrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada