La proposta de creació d’un carnet de família nombrosa, sorgida del Comú d’Escaldes-Engordany, ha rebut el vistiplau del Ministeri de Benestar, que ha redactat un avantprojecte de reglament per tal que els comuns hi puguin fer aportacions, i podria ser una realitat aquest mateix any. Així ho han explicat els portaveus de la reunió de cònsols d’aquest dimarts, Trini Marín i Josep Mandicó, que han afegit que el carnet pot beneficiar unes 500 famílies i que l’objectiu és que puguin gaudir d’avantatges sobretot en matèria cultural, ja que a nivell social els comuns ja ofereixen descomptes i exoneracions en casos de família nombrosa o de necessitat.

El carnet de família nombrosa oferirà avantatges a les famílies amb més de dos fills o de dos fills si un té una discapacitat o si és una família monoparental. L’objectiu, segons ha explicat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, és que sigui similar a un Carnet Jove, de manera que disposin de descomptes en establiments comercials, en l’oferta cultural i fins i tot a nivell educatiu, i és per això que es volen posar en contacte amb la Cambra de Comerç i amb la Universitat d’Andorra per arribar a acords.

A més, també hi ha la voluntat que el carnet sigui homologat a nivell internacional, per tal que les famílies nombroses puguin gaudir de descomptes a l’estranger. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha afegit que cal separar aquest tipus d’avantatges amb els que ja ofereixen els comuns en matèria més social, oferint descomptes o exoneracions en funció de la situació econòmica de les famílies.

Esperança que els bancs mantinguin els tipus d’interès

Durant la reunió de cònsols d’aquest dimarts, els mandataris han rebut la visita dels representants de l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA), que els han argumentat els motius pels quals els han incrementat mig punt l’interès a pagar en cas que subscriguin noves operacions de préstec, arribant al 3% més Euríbor. Els cònsols han aprofitat per transmetre’ls el seu neguit pel fet que els bancs els augmentin cada any mig punt l’interès, i tal com han explicat Marín i Mandicó, de la seva resposta se’n pot desprendre que de cara l’any vinent intentaran fer un esforç per mantenir el tipus d’interès, vist que els comuns ‘també estem fent un esforç important per reduir despeses i per tant, rebaixar deute’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada