Les estacions meteorològiques del país han registrat, durant aquest cap de setmana, les temperatures més baixes en el que va d’hivern. En comptats moments els termòmetres han marcat temperatures positives, i a la majoria d’estacions s’han superat les mínimes, arribant a Arcalís fins els -18,4 graus, a Bordes de Setúria als -14,5 graus, a Grau Roig als -16,1 graus, a la Comella a -7 graus i a Sant Julià de Lòria fins els -4,1 graus.

Aquest dissabte i diumenge han estat els dos dies més freds de tot l’hivern, i les baixes temperatures encara no han acabat. Les previsions del Servei de Meteorologia del Govern d’Andorra són que aquest dilluns les temperatures encara siguin baixes, amb màximes d’uns 2 graus a Andorra la Vella, -3 a les Salines i -8 al Pas de la Casa. A més, durant el matí hi haurà un vent fort, amb puntes de fins a 60 quilòmetres per hora, que incrementarà la sensació de fred. Per a la resta de la setmana també s’esperen temperatures negatives que podrien començar a pujar cap a finals de setmana.

Els termòmetres d’Andorra han assolit les temperatures més baixes durant aquest cap de setmana. A Arcalís, que en el que va d’hivern la temperatura mínima havia estat de -14,9 graus, aquest cap de setmana s’ha arribat als -18,4 graus, i és que la temperatura màxima del cap de setmana en aquesta estació ha estat de -14,1 graus.

A Bordes de Setúria la temperatura mínima que s’hi havia registrat durant aquest hivern va ser de -12,7 graus, al gener, i en aquest cap de setmana s’ha arribat als -14,5 graus. També a Grau Roig les temperatures mínimes s’han superat, arribant fins els -16,1 graus mentre que en tot l’hivern la mínima havia estat de -13,3 graus.

A les parròquies baixes, a la Comella s’ha arribat en les darreres hores fins els -7 graus i a Sant Julià de Lòria fins els -4,1 graus.

Tot i les nevades que s’han registrat en els darrers dies a Catalunya i França, on hi ha hagut precipitacions nivoses en zones poc habituals i a cotes molt baixes, arribant fins a Barcelona, a Andorra les nevades han estat escasses. S’han produït algunes precipitacions febles a les zones altes del país, i s’espera que durant la setmana tampoc hi hagi grans nevades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada