El cap de Govern, Toni Martí, ha afirmat que el 2013 ha estat ‘un any difícil, però no amb tanta dificultat com els anteriors’, ja que considera que ‘les reformes del Govern ajuden que els indicis de recuperació siguin positius’. Els caps de l’oposició, David Rios i Jaume Bartumeu, en canvi, creuen que l’any que s’acaba ‘ha estat dolent’ i que no s’ha ‘sortit del pou’. Tots tres han fet aquestes valoracions en el marc de la recepció de Nadal amb el copríncep episcopal.

El cap de Govern ha insistit que ‘les reformes que s’estan aplicant són necessàries’, i que per tant ‘se seguirà el full de ruta marcat i es faran fins al final’. Martí també considera que si es fa bé, ‘quan sortim de la crisi estarem ben situats i haurem fet un canvi dins la nostra economia, conservant els sectors tradicionals i obrint-se a d’altres’.

Martí ha agraït al grup parlamentari demòcrata la ‘solidesa’ que ha mostrat durant els dos anys i mig del seu mandat i ha destacat que l’agència de qualificació internacional Standard&Poor’s remarca que ‘les reformes que s’estan aplicant serveixen per reactivar l’economia andorrana’.

Els líders de l’oposició, per contra, han valorat l’any 2013 molt més negativament. Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari mixt, l’ha considerat ‘pitjor que el 2012 des de tots els punts de vista’ perquè, segons diu, ‘no hem sortit del pou i les previsions per al 2014 no són bones’. Bartumeu també ha fet èmfasi en la situació dels dos països veïns, que ‘són els que aporten activitat econòmica al Principat i que estan en una posició pitjor que la nostra’.

Pel que fa al president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, l’ha definit com ‘l’any de l’espera de les grans reformes, com la de la CASS o la de l’IRPF’. També ha destacat que ‘lamentablement els indicadors macroeconòmics no aixequen el vol’, i espera que ‘el 2014 puguin remuntar’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada