El cap de Govern rep a la presidenta de l’OSCE PA Christine Muttonen

El  cap de Govern, Antoni Martí ha manifestat a la presidenta de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, Christine Muttonen, la satisfacció que representa per Andorra acollir la Reunió de Tardor d’aquest organisme internacional.

Antoni Martí, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha rebut aquest dilluns a la presidenta de l’OSCE PA, que ja es troba al Principat, en motiu de les sessions de treball que se celebraran, entre el 3 i el 5 d’octubre, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, sota el títol “Seguretat a l’espai de l’OSCE: nous reptes, noves tasques”.

Martí ha afirmat davant Muttonen que els motius de discussió de la Reunió de Tardor, la seguretat, la lluita contra el canvi climàtic i l’educació, són, ara per ara, prioritats per al Govern.

Així, Antoni Martí, ha destacat que la seguretat a Andorra ha estat tradicionalment un dels pilars de la qualitat de vida del país. De la mateixa manera ha reiterat el compromís d’Andorra amb aspectes de seguretat mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic, amb accions decidides per a l’impuls de la transició energètica. En el mateix sentit, Martí, ha explicat a la presidenta de l’OSCE PA, el projecte d’incloure una assignatura relativa als drets humans i als principis i valors democràtics en el sistema educatiu andorrà.

La Reunió de Tardor s’inaugura demà amb l’obertura del síndic general, Vincenç Mateu, i amb les intervencions de la presidenta de l’OSCE Assamblea Parlamentària, Christine Muttonen, i del cap de Govern, Antoni Marti. Durant tres dies es reflexionarà sobre la seguretat dins l’espai OSCE des de diferents àmbits.

Així, durant la primera sessió prevista per dimarts, diversos ponents, entre ells el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, debatran al voltant de la seguretat cibernètica.

En la sessió del dimecres s’abordarà la seguretat ambiental i el canvi climàtic, amb la intervenció de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó. En la darrera sessió de treball del dijous, l’àmbit de discussió girarà al voltant del foment de l’educació com a garantia d’estabilitat i desenvolupament, en una taula on participarà el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.