duana pas

El cap de Govern, Antoni Martí, ha visitat aquest dilluns el nou edifici de l’Antiga Duana, amb motiu de la recent posada en funcionament d’aquesta infraestructura d’ús compartit entre el Govern d’Andorra i el Comú d’Encamp. En aquest sentit, Martí ha signat amb el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, el conveni regulador, en presència dels ministres de Justícia i Interior, Xavier Espot, i d’Economia i Territori, Jordi Alcobé.

La reforma d’aquest edifici suposava la segona fase del projecte de millora de l’antiga Duana del Pas de la Casa, un cop enderrocat l’antic edifici, que suposava una mala imatge en una de les portes d’entrada del país, segons ha recordat Alcobé.

Les obres, consensuades amb el Comú d’Encamp, han consistit també en l’enderroc de l’antic edifici de la Policia a nivell de carretera per adequar aquest espai com a plaça, construint en aquest cas un nou edifici annex al d’informació i turisme per tal d’ubicar-hi un nou despatx de Policia i unes noves dependències comunals pel servei de Circulació.

Un cop enderrocades les tres plantes de l’edifici, s’ha reforçat estructuralment tota la part de l’edifici no enderrocada i s’han adequat tots els espais. Alcobé ha destacat que el cost d’aquestes obres, al voltant d’un milió d’euros, ha estat “molt controlat”, aconseguint “complir la missió encomanada” però al mateix temps resolent les obres amb uns espais austers i totalment adequats a la seva funció.

Espot ha apuntat que la Policia ja s’ha instal·lat en els nous locals, al mateix temps que el servei d’Immigració també ofereix ja els seus serveis al nucli del Pas a totes aquelles persones que ho requereixin.

El titular de Justícia i Interior ha assenyalat que aquesta actuació “s’inscriu en la política del Govern de reforçar mitjans humans i materials de la Policia”, així com en l’objectiu de “millorar quan s’escau les condicions i llocs de treball”.

(Foto: G.L.T.-ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada