El cap de Govern es reuneix amb els nous cònsols

El cap de Govern, Antoni Martí, s’ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els nous cònsols, després que aquests prenguessin possessió dels seus càrrecs el passat dijous com a resultat de les eleccions comunals del 4 de desembre. En el marc d’aquesta trobada, que s’ha desenvolupat en un clima de màxima cordialitat, Martí ha posat sobre la taula la necessitat de revisar la Llei qualificada de delimitació de les competències dels comuns, la  Llei qualificada de transferències als comuns i la Llei de Finances Comunals.
Martí ha manifestat als representants comunals que aquestes reformes hauran de veure’s reflectides al pacte d’estat que es vol assolir a nivell parlamentari i que, en aquest sentit, el Govern escoltarà totes aquelles propostes que des dels comuns es facin per tal de contribuir a la construcció d’un model d’estat més sostenible.

En el decurs de la trobada també s’ha posat de manifest la voluntat compartida d’unificar criteris i afavorir la mobilitat de funcionaris, la qual cosa farà necessària una revisió de la Llei de la Funció Pública. El Govern i els Comuns també han tractat la futura creació d’una agència tributaria única i la necessitat d’optimitzar els recursos per poder fer projectes de més impacte en matèria de Turisme i Cultura. A més, s’han abordat altres qüestions per tal d’incentivar la creació de nous negocis com l’obertura de comerç en zero dies i l’exoneració de taxes a les noves empreses.

En aquest sentit, els Comuns han informat que, en el marc de la pròxima reunió de cònsols del dia 10 de gener, es tractarà d’establir un mecanisme conjunt per procedir amb el Govern en el moment d’abordar aquest diàleg permanent.

Finalment, el Govern ha manifestat la seva total disposició per explicar el projecte d’obertura econòmica i les futures modificacions de la Llei del sòl, així com la disponibilitat dels diferents representants ministerials a l’hora de comparèixer davant les futures reunions de cònsols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *