El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, rep el ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout

El ministre monegasc, Pierre Dartout i el cap de Govern en funcions, Xavier Espot (SFGA)
El ministre monegasc, Pierre Dartout i el cap de Govern en funcions, Xavier Espot (SFGA)

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, s’ha trobat aquest dijous a la tarda amb el ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout, a l’Edifici Administratiu del Govern. És el segon cop que Espot i Dartout coincideixen, donat que ja van mantenir una breu reunió bilateral en el marc de la COP-27 a Xarm El-Xeikh, a Egipte, el novembre passat.

La finalitat d’aquesta visita oficial és refermar la cooperació existent entre Andorra i Mònaco i compartir temes d’interès comú. En concret, Espot i Dartout han dialogat sobre la situació socioeconòmica global i l’Estat de les negociacions amb la Unió Europea.

En la reunió bilateral al despatx del cap de Govern, Espot ha estat acompanyat per la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i l’ambaixadora d’Andorra a França i Mònaco, Eva Descarrega. La delegació monegasca l’han completat la ministra de Relacions Exteriors i de la Cooperació, Isabelle Berro-Amadeï, i l’alta comissària pels Afers Europeus, Isabelle Costa.

Després de la reunió amb Espot, Dartout s’ha trobat també amb la síndica general, Roser Suñé, tant a la Casa de la Vall com al Consell General. Posteriorment, ambdues delegacions han visitat l’església de Santa Coloma i l’Espai Columba.

Demà divendres, segon dia de visita oficial, estan previstes dues reunions bilaterals temàtiques centrades especialment en temes financers la primera, i en promoció turística la segona. Posteriorment, el cap de Govern en funcions i el ministre d’Estat oferiran una roda de premsa conjunta.

TOTES LES NOTÍCIES