gallardo naudi

Aquest dijous s’ha celebrat una sessió de preguntes al Govern al Consell General. El grup parlamentari liberal ha obert l’únic punt de l’ordre del dia preguntant per l’anunci del cap de Govern en la presentació de l’Informe econòmic del 2014 de la Cambra de Comerç que l’Executiu estava valorant la possibilitat d’augmentar les cotitzacions a la CASS. El conseller Jordi Gallardo ha demanat sobre les dates d’aquesta reforma i el valor d’aquests augments, a la qual cosa el cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que encara no hi ha una decisió sobre el tema, que s’està estudiant, però que aquest augment és necessari per garantir la viabilitat del sistema de pensions i prestacions de salut. La consellera d’SDP, Sílvia Bonet, ha demanat al cap de Govern que es manifesti sobre la data d’aquesta pujada de cotitzacions, a la qual cosa el cap de Govern ha respost que encara no hi ha una decisió sobre el tema.

La sessió ordinària del Consell General de preguntes al Govern s’ha avançat a aquest dijous al migdia i ha començat amb la pregunta presentada pel conseller general liberal, Jordi Gallardo, que ha interpel·lat al cap de Govern sobre el seu anunci davant la Cambra de Comerç que el Govern estava estudiant un augment de les cotitzacions a la CASS per garantir la seva viabilitat. Gallardo ha demanat el Govern la data d’aquesta reforma i ha expressat l’opinió del grup liberal que no és el moment, per la situació econòmica, d’augmentar aquesta pressió.

El cap de Govern, Toni Martí, per la seva banda, ha reconegut que el Govern no té tancada la decisió ni la data exacta. Martí ha insistit que es reuniran amb representants socials abans d’arribar a una solució definitiva i que el Consell General tindrà l’última paraula. No obstant això, el cap de Govern, ha afirmat que “un món idíl·lic no existeix, tothom vol pensions dignes i una bona sanitat, i això té un cost”, a la qual cosa Gallardo ha respost que “no visc en un món idíl·lic”, però que l’economia continua estant en una situació de “fragilitat”. El conseller liberal ha retret al Govern que “davant d’un problema augmenti la pressió fiscal recurrentment”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada