El canvi d’ubicació ha agradat als firaires i les activitats paral·leles, com les portes obertes al Palau de Gel i la trobada de vehicles Porsche, han animat la participació. De fet, la voluntat del Comú de Canillo era la d’afavorir que la gent es divertís, i ‘com més activitats, la gent millor s’ho passa’, ha manifestat el cònsol major, Josep Mandicó, que ha indicat que la jornada està ‘sent una festa’. Ha estat nombrós el públic que s’ha atansat a Canillo per conèixer els prop de 200 caps de bestiar que s’hi han exposat i passejar entre les 35 parades que els firarires han instal·lat als voltants del Palau de Gel. Pel que fa a les jornades de portes portes obertes del Palau de Gel, aquestes han rebut uns 350 visitants en només una hora i escaig, xifra que satisfà al cap del departament d’Esports del Comú canillenc, Francesc Oriol.

Els firaires han agraït el trasllat cap als voltants del Palau de Gel, ha indicat Mandicó. Primer perquè hi ‘fa menys fred’, i segon perquè la gent està ‘més animada a comprar’, ha explicat el cònsol major de Canillo. La idea era que aquest canvi d’ubicació, lligat a l’organització d’altres activitats en paral·lel, com les jornades de portes obertes al Palau de Gel o la coincidència amb la trobada de vehicles Porsche animés l’afluència de públic.

‘Com més activitats, la gent millor s’ho passa’, ha manifestat Mandicó. I la voluntat del Comú era que la de la Fira de Bestiar i Artesania fos una jornada festiva, i així ha estat. ‘L’important és que sigui un dia de festa’, ha dit el cònsol major, que serveixi, com també ha servit, per afavorir el ‘retrobament’, entre persones i entre el més tradicional i el que no ho és tant. A més del bestiar, que hi ha participat una quinzena de cases exhibint al voltant de 200 caps de bestiar entre ovins, equins i bovins, a més de gossos; a la fira també s’hi ha pogut veure productes de tot tipus i oficis: hi havia picapedrers, pintors, cistellaires i ceramistes, entre d’altres, que han atret l’atenció dels més menuts.

Un altre aspecte important és que es generi negoci. En aquest sentit, Mandicó ha manifestat que ‘estem veient que els firaires estan venent’. De la mateixa manera, la fira vol atreure públic cap a Canillo i fer conèixer una mica més el poble i la parròquia.

350 persones en una hora i escaig al Palau de Gel

Durant la primera hora i mitja de portes obertes, el Palau de Gel ha rebut la visita d’unes 350 persones, ha calculat el cap del departament d’Esports de Canillo, Francesc Oriol, que valorava la xifra dient que ‘el retorn és molt positiu’. La idea d’obrir les portes del Palau de Gel respon a la voluntat ‘de formar part del context de la fira’, i alhora aprofitar per ‘donar a conèixer els productes nous’ que s’hi ofereixen els caps de setmana per als més menuts, com són la zona infantil i els quads elèctrics, i ‘esperar que la gent repeteixi’, ha reconegut Oriol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada