El Campus universitari de la llengua catalana homenatja Antoni Morell

La literatura d’Antoni Morell combina el localisme amb l’universalisme. Aquesta és una de les conclusions de la trobada-homenatge que han fet els participants en el Campus universitari de la llengua catalana dedicada a aquest escriptor. El Campus celebra la divuitena edició.

La trentena d’estudiants de català de diverses parts del món que participen al Campus universitari de llengua catalana han pogut gaudir d’una experiència diferent. Aprofundir en l’obra d’un dels grans escriptors del país, Antoni Morell. Una especialista ha donat algunes claus de la seva obra.

El director de Política Lingüística, Joan Sans, pensa que aquesta oportunitat de descobrir l’autor “a través d’extractes de la seva magna obra literària” i que puguin “compartir una bona estona de xerrada amb ell” és una experiència vital “a tenir en compte en un projecte compartit”.

Un dels participants, el colombià resident al Quebec Nicolás Gómez, afirma que ha pogut aprendre algunes coses de l’escriptor que tenen molta relació amb la seva passió, la resolució de conflictes, de la qual, diu, es pot aprendre molt d’Andorra. Cita l’escriptor quan diu que “cal ser andorrà  però també universal”. Ho relaciona amb la resolució de conflictes perquè “és necessari veure la complementarietat del nostre món, és a dir, quins són els punts forts d’Andorra que contribueixen a l’avançament de la humanitat”.

Aquests dies, els estudiants que s’allotgen a la Massana tenen, a més, l’oportunitat de descobrir el patrimoni natural, cultural i social del Principat.