camp

Tenim ben sovint una imatge idealitzada del camp. Arriba fins a tal punt el nostre romanticisme cap a tot el que no és urbà que quan estem davant d’un mar de camps de cultius, ens delectem amb com de fantàstica és la natura. L’assumpte és que els camps no són, i menys avui dia, representacions de la natura. El camp és la transformació de la naturalesa salvatge en una font de recursos per als humans. És més, actualment els camps que es troben a occident i la seva producció tenen més relació amb la producció industrial que amb el sector agrícola.

El camp ja no és el que era i per als propers anys s’espera que la NNTT produeixin en aquest àmbit la transformació més important des de la revolució agrícola.

Aquestes innovacions són les que trobarem a les pròximes dècades quan veiem des del nostre cotxe un camp que està sent conreat.

Els drons seran els pagesos del futur. La seva capacitat de sobrevolar grans extensions de terra en poc temps, els fa molt útils per dur a terme diferents tasques: llançar pesticides o controlar l’estat de les terres per saber quan és el moment més oportú per a realitzar la sega, són algunes de les utilitats que ofereixen els drones.

Les apps també són un gran aliat per al camp. Gràcies a elles es podrà monitoritzar la gestió d’un grup de terres o d’una granja. D’aquesta manera se sabrà quant producte s’ha produït exactament en un any i quant hauria de produir per al pròxim.

És freqüent veure a gossos corrent pels prats on pasturen les ovelles controlant que els animals llaners no s’escapin. Els gossos guardians de bestiar seran substituïts en un futur per robots que s’encarregaran de dur a terme la mateixa tasca que realitzen avui els cànids. Aquesta funció també la poden exercir, en casos de grans ramats de bestiar o ovelles, drones.

Aquí tan sols hem anomenat algunes de les possibilitats que ofereixen les NNTT per al món agrícola, però, és possible que en un futur no molt llunyà i a occident, les granges siguin més semblants a una cadena de muntatge que al que associem amb món natural.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada