El ‘Camino de Santiago’ per a tothom

Les Noves Tecnologies entre les moltes utilitzacions possibles que tenen, permeten fer més accessible el món per a les persones que tenen algun tipus de discapacitat. En aquesta línia s’emmarca el treball que estan duent a terme Microsoft i la Fundació ONCE. Totes dues organitzacions pretenen fer més accessible el ‘Camino de Santiago’ a les persones amb discapacitat visual, en un projecte que han batejat com a “Camino de Santiago para todos”. El sistema de guiat auditiu està basat en un GPS auditiu que funciona mitjançant una brúixola digital i un sistema de balises Bluetooth intel·ligents d’ILUNION que envien informació al dispositiu i que ja s’han començat a repartir per diferents trams de la ruta francesa del camí.

De moment el sistema està sent provat en el tram del ‘Camino de Santiago’ per la Comunitat de Madrid, però s’espera que amb el temps la seva instal·lació s’efectuï en la resta de trams de la ruta.

No es tracta d’una tasca fàcil, ja que fer el camí accessible per a les persones amb discapacitat visual implica la col·laboració de quatre ministeris, cinc comunitats autònomes, la Asociación de Municipios del Camino de Santiago i la Asociación de Amigos del Camino de Santiago. Per si no fos prou, l’aplicació de Microsoft i ONCE disposa d’un sistema aprenentatge que pretén millorar la precisió i fiabilitat de les indicacions en el futur.