El ‘Camí de Retrobament’ entre la Seu i Auzat es presenta al SITC de Barcelona

Aquest divendres es presentarà al Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC), a Barcelona, “Camí de Retrobament”, la ruta que uneix els territoris de l’Alt Urgell, Andorra i l’Arieja a través d’antics senders de pastors, esborrant les fronteres dels tres països i donant pas a “un espai multicultural per a compartir, viure, experimentar i retrobar-se”.

La presentació, que tindrà lloc a les 5 de la tarda a l’estand de Turisme de Catalunya al SITC i anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el director de l’INEFC, Agustí Boixeda; la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín; l’alcalde d’Auzat, Bernard Piquemal; la vocal de l’EMD de Bescaran, Alba Solé; i el coordinador del projecte Fer de la Frontera un Camí cap a la Formació’ (FFCF), Feliu Funollet.

Aquest camí, de caràcter bidireccional, és un recorregut lineal entre els municipis d’Auzat i la Seu d’Urgell, ambdues poblacions punts d’inici o final de la ruta. El camí, que està dissenyat per fer-se a peu, compta amb alguns trams que es poden realitzar en bicicleta i a cavall.

“Camí de Retrobament” presenta un contrast pel que fa a canvis de paisatge i per la presència d’un gran patrimoni cultural i natural al llarg de tot el trajecte. El camí té com a objectius la valorització dels territoris i del patrimoni natural i cultural dins d’una lògica sostenible.

Promotors del camí

Aquest camí neix del projecte Fer de la frontera un Camí cap a la Formació (FFCF) inclòs en el Programa Operatiu França-Espanya-Andorra (POCTEFA), subvencionat per fons FEDER de la Unió Europea. Els promotors del camí són els socis del projecte POCTEFA FFCF.

Per la part catalana, hi ha l’INEFC, qui lidera el projecte; l’entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran i la Seu d’Urgell. Per la banda andorrana hi participen els 7 comuns del Principat d’Andorra (Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany). Finalment, per la part francesa, hi participa el municipi d’Auzat.