cafe

Els orígens de la planta del cafè els hem d’anar a buscar a l’antiga zona d’Etiòpia, a Abisínia, onb creixia de forma salvatge la varietat ‘Aràbiga’. Actualment, però, el principal productor de cafè és el Brasil, amb un 30% de la producció mundial. Les zones del centre d’Amèrica també són productores importants.

El principal component del cafè és la cafeïna, que té un efecte estimulador del sistema nerviós central, de manera que el seu consum influeix en un estat d’alerta i un efecte de disminució e la fatiga.

Contràriament, un consum moderat pot influir en un bon procés digestiu, a la vegada que és un producte diürètic, ja que el component més abundant del cafè és l’aigua.
Alguns experts en nutrició apunten els efectes beneficiosos del cafè pel seu poder vasodilatador.

A més a més, el cafè conté aminoàcids, vitamines, minerals i antioxidants, tots ells productes beneficiosos per a la nostra salut. Especialment els antioxidants, tenen com a missió lluitar contra els radicals lliures, responsables dels processos d’envelliment cel·lular.

Amb mesura, el cafè pot tenir, doncs, un efecte beneficiós, però un abús pot provocar insomni, nerviosisme, augment de la freqüència cardíaca i irritació de la mucosa intestinal.
Pel que fa al cafè descafeïnat, aquest no és tan sa com el natural, ja que en el procés d’extracció de la cafeïna s’han utilitzat procediments químics.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada