El CAEE proposa un viatge per la trajectòria i l’univers femení de Picasso

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acollirà al llarg de tot l’estiu una mostra centrada en l’artista Pablo Picasso i una de les seves grans passions: les dones. Així, a través dels gravats, litografies i ceràmiques que conformen la mostra es pot comprovar l’evolució de les relacions que va mantenir amb el gènere femení, així com la seva trajectòria artística. Les obres es podran veure des d’aquest divendres 1 de juliol i fins al 24 de setembre.

Un viatge a través del talent de Pablo Picasso i una de les seves grans passions: les dones. Aquesta és la proposta per aquest estiu del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE). La mostra s’inaugura aquest divendres 1 de juliol i es podrà veure fins al 24 de setembre.

Sota el títol ‘Picasso: seducció i lluita’, la mostra està integrada per 85 peces, entre gravats, litografies i ceràmiques que relaten l’estat i l’evolució de les relacions que va mantenir amb el gènere femení. Es pot fer un recorregut pels traços bàsics dels rostres de la suite ‘Carmen’, els tons ocres de les litografies de l’època rosa, els colors vius de la ‘Nana’ o els gravats que estan carregats d’erotisme del final de la seva vida. A més a més també s’hi podrà veure plats i gerros de ceràmica, fruit del seu treball al taller Madoura de Vallauris quan ja tenia 64 anys i va quedar fascinat per aquest món.

L’exposició arrenca amb obres que l’artista va pintar el 1901 i acaba amb peces del 1970, amb la qual cosa ofereix, també, una visió de la trajectòria artística de Picasso i les diferents disciplines que va treballar. Així, arrenca amb ‘Nana’ i ‘La espera’, que va pintar quan va viatjar a París, i es clou amb gravats del final de la seva vida, quan va recuperar temes mediterranis clàssics i de la mitologia.

Pel que fa a la ceràmica, es pot veure com es va endinsar en aquest art que va recuperar la categoria artística que tenia abans gràcies a Picasso.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.