La  línia regular de bus que connecta la Seu d’Urgell i Andorra seguirà arribant fins a Escaldes-Engordany. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha anunciat que s’ha arribat a un acord perquè aquest servei resti exempt de l’obligació de les línies internacionals de fer parada a la nova Estaciona Nacional d’Autobusos, cosa que complicava les possibilitats de la concessionària d’aquest trajecte, Hispano Andorrana, de quadrar els horaris i arribar fins a la part alta del nucli escaldenc, a tocar de Caldea.

El Govern permetrà que les companyies d’autobusos que facin un trajecte internacional “de menys de cinquanta quilòmetres” no hagin d’aturar-se a l’estació inaugurada la setmana passada. Torres ha detallat que ja han parlat del tema amb Hispano Andorrana i ja han resolt el conflicte. El ministre entén que cal fer una excepció perquè s’ha conclòs que la nova obligació perjudicava no només les persones que vulguin anar a comprar a Escaldes-Engordany amb transport públic sinó, especialment, els treballadors fronterers que hi pugen cada dia des de la Seu.

Aquest dilluns, molts passatgers de la línia la Seu d’Urgell-Escaldes-Engordany -que funciona des de fa 65 anys- es van queixar del fet que el bus finalitzava el trajecte a l’Estació Nacional i que, a més a més, des d’allà no podien agafar cap altre bus perquè les connexions per seguir més amunt encara no estan definides. Des de l’empresa ho van justificar per l’obligació establerta pel Govern, que els impedia mantenir la freqüència dels seus horaris. En declaracions al Diari d’Andorra, la directora d’Hispano Andorrana, Pili Buscall, va detallar que fins i tot havien proposat a l’executiu una parada al carrer de la Unió, però no havien rebut resposta favorable. Ara, un cop analitzada la situació entre les dues parts, s’ha fet marxa enrere i el bus tornarà a fer el seu trajecte habitual fins a Caldea.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada