El bus comunal d’Andorra la Vella va deixar de ser gratuït per als nens i joves menors de divuit anys des de la tornada de les vacances de Pasqua. Aquesta decisió es va prendre, segons ha explicat la cònsol major, Rosa Ferrer, perquè se n’estava fent ús com a transport escolar i això impedia que altres persones, com adults que van a treballar, el poguessin fer servir. La mesura, però, és provisional, i s’intentarà buscar una solució perquè els joves puguin gaudir de la gratuïtat, almenys, unes hores al dia.

La cònsol major, Rosa Ferrer, ha indicat que havien rebut queixes d’alguns ciutadans perquè no podien fer servir el transport comunal per anar a treballar, o en determinats moments, perquè a l’hora de l’entrada a les escoles els autobusos van massa plens de nens. El problema, segons Ferrer, és que la gratuïtat d’aquest transport per als menors de divuit anys i per a les persones grans és per fomentar l’ús del transport públic, però ‘no per substituir el transport escolar’.

A més, el fet que els joves ocupin la major part del bus comunal també provoca alguns maltractaments del material i alguns malentesos entre els viatgers.

Tal com ha assenyalat la cònsol, el bus comunal suposa una despesa d’uns 200.000 euros per a la corporació, i recorda que la responsabilitat del transport escolar la té el Govern i no els comuns.

Per aquest motiu, des de la tornada a les classes després de Setmana Santa, els nens i joves també han de pagar el bus comunal o fer servir el transport escolar. El que ha criticat la consellera de l’oposició socialdemòcrata, Dolors Carmona, és que això no s’hagi anunciat amb prou antelació i de manera que els pares tinguessin temps a reaccionar.

A més, Carmona ha assegurat que val la pena fomentar l’ús del transport públic entre els joves. En aquest sentit, el cònsol menor de la parròquia, Jordi Minguillón, ha assenyalat que s’estan buscant solucions, com per exemple fer que continuï sent gratuit per als menors en algunes hores del dia, però no a l’hora d’anar a les escoles.

Remodelació de Meritxell

D’altra banda, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dimecres també s’ha aprovat l’adjudicació de la contractació del tècnic per a la redacció del projecte de remodelació dels eixos comercials. Sobre aquesta adjudicació, els membres del PS han lamentat que no se’ls convidés a participar en el jurat que va triar el projecte, mentre que els consellers de DA han considerat que la informació que se’ls dóna a les comissions ja és suficient.

1 comentari

  1. hem fet el bus lliure per el meu fill visquem a gil torres ell estudia a sant ermengol i ara tinc de pagar mes 50€,no ho trobo just

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada